Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Gabriela Ruse merge "ceas" în calificări la Roland Garros și este la un meci distanță de tabloul principal

Maria Olteanu

Publicat 22/05/2024 la 20:13 GMT+3

Gabriela Ruse (152 WTA) s-a calificat în această seară în ultimul tur al calificărilor de la Roland Garros, după ce a trecut cu 6-3, 6-4 de Suzan Lamens (locul 148 WTA). Pentru un bilet pe tabloul principal al competiției, românca se va duela cu principala favorită din calificări, Sara Errani.

Gabriela Ruse

Credit imagine: Getty Images

Gabriela Ruse continuă forma excelentă pe care a arătat-o în ultimele săptămâni, iar în această seară a mai trecut de un tur al calificărilor la Roland Garros.
După ce în urmă cu câteva zile mergea până în semifinale la competiția de 125 de puncte de la Trophee Clarins, acum Ruse este la doar un meci distanță de tabloul principal al celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Luni, în primul tur al calificărilor, românca a învins-o fără drept de apel pe australianca Talia Gibson, scor 6-1, 6-1. Sportiva de 26 de ani a continuat seria victoriilor și s-a impus din nou în calificări, de această dată în fața lui Suzan Lamens (locul 148 WTA), jucătoare mai bine clasată decât ea în ierarhia mondială.
Chiar dacă și-a pierdut destul de repede serviciul, în startul primului set, Ruse și l-a recuperat imediat, iar mai apoi a fost ea cea care a făcut break, distanțându-se la 4-2 la jumătatea celei dintâi manșe.
Și-a mai pierdut un serviciu, dar și adversara a făcut la fel, iar până la urmă primul set a fost adjudecat de româncă, 6-3, după 32 de minute de joc.

Ruse este on fire la Roland Garros și la un meci distanță de tabloul principal

În manșa secundă, Ruse a început cu break, dar imediat a greșit și i-a permis adversarei sale să facă rebreak-ul.
Lamens a condus după cu 2-1, dar Ruse nu și-a mai cedat serviciul și a egalat la 2. Sportiva noastră a fost mai precisă și s-a distanțat apoi la 4-3 și 5-3, ca mai apoi adversara ei să reducă ecartul și să se apropie la 5-4.
Până la urmă, Ruse a încheiat partida cu 6-3, 6-4, după ce ratase două mingi de meci, iar adversara avusese, la rându ei, alte două mingi de break și de 5-5.
În urma succesului din această seară, ultimul hop al lui Ruse în drumul spre tabloul principal de la Roland Garros este Sara Errani, principala favorită a calificărilor.
În acest moment, România ar putea califica 7 sportive pe tabloul principal de la Roland Garros.
Patru dintre ele sunt direct pe tabloul principal, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Jaqueline Cristian și Irina Begu, în timp ce alte trei sunt încă în calificări
Pe lângă Ruse, care este la un meci distanță de tabloul principal, Miriam Bulgaru și Cristina Dinu revin și ele miercuri seara pe teren, în calificări, cu partidele din turul 2, după victoriile extrem de importante de marți.
Nu rata niciun moment din acțiunea care va fi transmisă pe Max, noua noastră casă de streaming, acolo unde poți vedea fiecare meci de la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo