Dintr-un anumit punct de vedere, parcursul lui Daniile Collins de la Roland Garros 2020 seamănă cu ceea ce americanca reușea în 2019, la Australian Open. Atunci, Collins dădea multe calcule peste cap, reușea primele sale victorii pe tabloul principal într-un Grand Slam și nu avea să se oprească decât în semifinale. La startul ultimului turneu de Mare Șlem al anului, Collins a dat o nouă lovitură majoră: intrată pe tablou având în spate o singură victorie la Paris, în 2019, numărul 57 mondial a dus la linia de finiș prima sa victorie în fața unei jucătoare de Top 20, în fața Muguruzei (n.r. - Collins mai punctează cu un succes la Roma în fața danezei Wozniacki, însă acolo Caroline a abandonat după încheierea primului set) și luptă din nou pentru o semifinală în Grand Slam-uri, împotriva conaționalei Sofia Kenin.
Collins mai jucase în carieră un singur sfert de finală pe zgură, în circuitul WTA - la Charleston, pe celebra zgură verde specific americană.

Secretul reușitei lui Danielle Collins la Roland Garros

Eugene Korea Open Tennis Championships
Casper Ruud, al treilea jucător calificat la Turneul Campionilor! Norvegianul e în sferturi la Seul
ACUM 14 MINUTE
Parcursul frumos al americancei pe zgura de la Paris vine la o săptămână după ce aceasta a început o colaborare cu spaniolul Nicolas Almagro. După US Open, Collins a preferat să meargă direct la Roland Garros, iar acum fostul număr 23 mondial se felicită pentru decizia de a-și angaja un antrenor cu normă întreagă, după ce la începutul anului avea doar colaborări punctuale, ajutându-se cu Jay Gooding și Chip Brooks.
Collins a mărturisit la Paris că antrenorul Serenei Williams a avut un rol important în acest sens.
"Eu și echipa mea am apelat la Patrick Mouratoglou, care ne-a pus în legătură cu Nico. A fost minunat. Cred că este prima dată când lucrez cu un fost jucător din Top 10. Consider că este foarte important, pentru că el știe exact de ce ai nevoie la acest nivel", a declarat Collins.
Nicolas Almagro, 35 de ani, a pus punct carierei de jucător în aprilie 2019, având 13 titluri ATP câștigate, locul 9 - drept cea mai bună clasare a carierei și patru prezențe în sferturi în turneele de Mare Șlem, dintre care trei la Roland Garros (2008, 2010, 2012). Spaniolul debutează în cariera de antrenor alături de Collins, iar startul este cum nu se poate mai impresionant.
Collins a vorbit în detaliu despre colaborarea cu Almagro: "Tenisul masculin este, cu siguranță, mult diferit față de cel feminin, însă consider că Nicolas înțelege exact prin ce treci, ca și competitor. A jucat mai mult de 15 ani în circuit, așa că le-a văzut pe cele mai multe dintre fetele cu care eu mă lupt. Nu am avut antrenor la US Open și mi-am dorit să găsesc pe cineva cât mai rapid. Este un privilegiu pentru mine să găsesc pe cineva cu o carieră atât de impresionantă".
Eugene Korea Open Tennis Championships
Casper Ruud e în sferturi la Seul! Norvegianul l-a învins pe Jarry în 3 seturi
ACUM 29 MINUTE
Tenis
Ion Țiriac, despre lipsa rezultatelor în tenisul masculin românesc: "Mă stupefiază lipsa de interes"
ACUM 36 MINUTE