Tânărul italian Jannik Sinner (19 ani) l-a provocat pe Nadal cum n-a reușit să o facă nimeni până acum la această ediție a turneului de la Roland Garros, însă după două ore și 49 de minute, spaniolul a reușit să închidă meciul tot în minimum de seturi, 7-6(4), 6-4, 6-1.
Într-o zi a zecea de la Roland Garros în care programul de pe "Chatrier" a început cu o "restanță" din faza optimilor de finală de pe tabloul feminin, iar Diego Schwartzman și Dominic Thiem au jucat mai mult de cinci ore, Rafael Nadal și Jannik Sinner au fost nevoiți să aștepte până la ora 22:30 pentru a-și începe duelul.

Roland Garros 2020: Sinner, replică fantastică pentru Nadal în primele două seturi

Tenis
Cât ghinion pentru Federer: nu scapă de probleme nici după retragere. Dezvăluirea făcută
IERI LA 14:39
Temperatura scăzută și vântul abătut în rafale asupra terenului central au complicat ecuația, iar Nadal s-a văzut târât într-o bătălie aprigă preț de două seturi. Sinner s-a adaptat mai bine și mai rapid, fiind chiar jucătorul mai periculos în primele 55 de minute, având și o tactică de joc bine definită, pusă în practică inteligent și eficient în condițiile de joc. După ce italianul a reușit însă break-ul la 5-5, diferența uriașă de experiență s-a văzut din plin, Rafa reușind să ridice mult nivelul, după ce până atunci nu amenințase deloc serviciul puștiului de 19 ani. Nadal a găsit forehandurile câștigătoare fix când a avut mai mare nevoie de ele, la egalitate, iar în tie-break și-a dominat adversarul, mai ales mental. La limită, campionul spaniol a câștigat la fotofiniș primul set, luând avantaj și la loviturile câștigătoare (14-13). Descătușarea lui Nadal, care a sărbătorit energic cu pumnul în aer, a spus totul despre un set dur.
În setul doi, Nadal și Sinner au arătat un nivel de joc și mai ridicat, spaniolul reușind să își calibreze forehandul și să obțină mai mult presând reverul adversarului. Per total însă, istoria din primul set s-a repetat: Sinner a obținut primul break (pentru 3-1), iar ibericul a apăsat accelerația reușind să răstoarne imediat balanța, italianul nefiind capabil să își păstreze concentrarea în momentele în care scorul îi era favorabil. De la 3-4 în setul doi, Nadal a declanșat atacul decisiv și a fost de neoprit. Abia în setul trei, Sinner a pierdut din turație, devenind victimă sigură în fața unui Nadal montat la sută la sută, care a pus capăt meciului cu al nouălea game câștigat din 10 disputate și patru lovituri câștigătoare de pe forehand.
Nadal a încheiat meciul cu numărul 100 jucat la Roland Garros cu 37 de lovituri câștigătoare, ajungând la 98 de victorii pe zgura de la Paris.
Nu știu de ce au pus cinci meciuri pe Chatrier. Este riscant. | Rafael Nadal
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la Roland Garros.
Tenis
"De asta cred că Halep e inocentă!". Un tenismen vine cu o variantă la care nu s-a gândit nimeni
IERI LA 08:37
Tenis
Juan Carlos Ferrero încă are resentimente față de Sascha Zverev. Ce a spus antrenorul lui Alcaraz
02/12/2022 LA 11:03