Iga Swiatek a avut nevoie de doar 70 de minute (exact cât a stat pe teren, în medie, pentru fiecare meci din primele patru tururi) pentru a tranșa semifinala cu Nadia Podoroska. Swiatek a devenit, astfel, a șaptea jucătoare care va disputa finală la Roland Garros deși nu a început turneul pe lista capilor de serie, după Helen Gourlay (1971), Renata Tomanova (1976), Florența Mihai (1977), Mima Jausovec (1983), Jelena Ostapenko (2017) și Marketa Vondrousova (2019). De asemenea, Swiatek este și prima jucătoare din Polonia care ajunge să dispute o finală de Grand Slam la simplu în tenisul feminin.

Iga Swiatek, prima finalistă la Roland Garros 2020

Serena Williams mărturisea în cartea sa că pune mare preț pe primul punct al unui meci important, întrucât îi va spune în mare măsură, ei și adversarei, cum va decurge partida. Pentru Iga Swiatek n-a fost însă cazul. Poloneza de 19 ani a început cu greșeală neforțată, apoi s-a văzut învinsă după un raliu de 16 lovituri. Iar meciul ei abia atunci a început.
Australian Open
Naomi Osaka nu este dezamăgită după eliminarea de la Australian Open: "Nu sunt Dumnezeu"
ACUM 2 ORE
Într-o fracțiune de secundă, cât pleopele ascund privirea, poloneza a dat drumul mașinăriei de lovit mingi devreme, agresiv și mereu cu gândul de a perfora decisiv garda adversă. 13 dintre următoarele 16 puncte i-au revenit, ducând-o la 3-0. Fără a juca slab, sau a fi imobilizată de importanța meciului, Podoroska a apucat în prea puține rânduri să își etaleze forehandul și jocul care a strălucit anul acesta la Paris, de asemenea orientat spre atac. Swiatek a terminat setul inaugural având de înfruntat o singură minge de break.
Poloneza a continuat să își impună agresivitatea în semifinala cu Nadia Podoroska, nefiind niciun moment apăsată de presiunea primei semifinale de Grand Slam a carierei: a câștigat toate game-urile începute la retur în setul secund, ajungând la un total de 32 de break-uri reușite la această ediție a French Open-ului.
Australian Open
Mannarino - Karatsev - Australian Open
ACUM 2 ORE