Pentru al doilea an consecutiv, tânăra jucătoare din Polonia și-a câștigat biletul pentru "săptămâna a doua", calificându-se în optimi, după o evoluție entuziasmantă în fața fostei semifinaliste de la Paris, Eugenie Bouchard, concretizată pe tabelă cu scorul de 6-3, 6-2. Iga Swiatek (54 WTA) s-a calificat în optimi fără set pierdut, confirmând excelenta evoluție de până acum în turneu și victoriile apăsate 6-1, 6-2 cu Marketa Vondrousova și 6-1, 6-4 cu Su-Wei Hsieh. Toate victoriile sale de la Paris au venit în mai puțin de 75 de minute, însă acum Swiatek se pregătește pentru un duel de cu totul alt nivel, împotriva Simonei Halep, care i-a predat o lecție de tenis Amandei Anisimova.

Roland Garros 2020: Iga Swiatek, adversara din optimi a Simonei Halep, după un meci perfect cu Bouchard

Vineri, la prima oră, în fața lui Eugenie Bouchard, Iga Swiatek a fost un veritabil bombardier pe teren, ajungând la 10 lovituri câștigătoare încă din primele trei game-uri ale duelului din turul 3, de pe Terenul Simonne Mathieu. Punând toată forța sa în loviturile trimise moale de dincolo de fileu, recuperând cu ușurință scurtele și gestionând bine și execuțiile în forță ale canadiencei, Swiatek i-a aplicat o corecție de ținut minte lui Bouchard pe serviciul doi, Genie încheind primul set cu doar 9% puncte câștigate pe mingea a doua. Până la finalul partidei, "Genie" nu a reușit să câștige decât 3 dintre cele 22 de puncte jucate cu serviciul doi, comițând și 18 greșeli neforțate (cu doar 8 winners).
Roland Garros
Nadal: "Sunt în criză de timp!". Rafa știe cine va câștiga titlul la Roland Garros, la feminin
ACUM 2 ORE
Poloneza și-a adjudecat primul set cu 6-3 și un raport colosal între loviturile câștigătoare și greșelile neforțate (20 la 7). În setul doi, deși s-a crispat puțin în momentul desprinderii la 2-0, văzându-se egalată de Bouchard, Swiatek a răspuns cu serie de patru game-uri consecutive, punând capăt duelului în 74 de minute, cu un total de 30 de lovituri câștigătoare și 9 din 10 atacuri la fileu reușite.

Roland Garros 2020: Swiatek a oprit revenirea lui Bouchard spre Top 100, cu un meci perfect

Eugenie Bouchard este un magnet pentru wildcard-uri în turnee, fiind o atracție pentru orice organizator de turneu. Pandemia și perioada de lock-down a trezit-o la realitate, spune ea, realizând mai serios importanța tenisului în viața sa.
Până la duelul cu Swiatek, Bouchard adunase zece victorii pe zgură de la reluarea sezonului, reușind un salt de 200 de poziții în clasament, de pe locul 339 WTA, pe 139. Învinsă la a opta minge de meci în finala de la Istanbul de Patricia Țig, Bouchard a arătat ca o jucătoare dornică să lupte până dincolo de limite.
Vineri însă, Genie nu a avut răspuns în fața jucătoarei din Polonia, care va juca pentru al doilea an consecutiv în săptămâna a doua la Roland Garros, fiind, alături de Amanda Anisimova, una dintre revelațiile ediției 2019 care, iată, confirmă și în această ediție tomnatică a turneului de la Paris.
Dacă s-ar fi impus în fața polonezei Iga Swiatek, Eugenie Bouchard ar fi urcat pe locul 115 în clasamentul WTA în timp real, cu șanse de a reveni între prima sută mondială în cel mai scurt timp.
https://i.eurosport.com/2020/10/02/2899865.jpg
Roland Garros
Ce șanse are Simona Halep de a reveni în top 10 WTA! Chris Evert a analizat situația din clasament
ACUM 4 ORE
Roland Garros
Directorul turneului de la Roland Garros nu crede în șansele lui Alcaraz la Openul francez
ACUM 6 ORE