Simona Halep nu a vorbit în van la conferința de presă, când a spus că știe ce are făcut după meciul din sferturi de anul trecut. Constănțeanca a venit cu lecția bine învățată la linia de start a meciului cu Anisimova, cu o determinare totală pentru a pune lucrurile la punct și a anihila armele sportivei de 1,80 m.
Concentrată să o deplaseze cât mai mult pe teren pe americancă, precisă în lovituri cu adâncime și punctându-și evoluția cu atacuri extrem de bine gândite, ridicând cotele agresivității în momente importante, Simona a gestionat calm jocul. A transformat în moment psihologic decisiv al partidei game-ul doi al primului set, în care a anulat toate cele cinci mingi de break pe care le-a înfruntat și a impus un ritm draconic, prin care nu i-a dat nicioșansă Anisimovei.
Halep a rămas la fel de calmă și stăpână pe situație și în puținele momente de sclipire ale Anisimovei, care a forțat tot timpul, nimerind însă în mult prea multe rânduri fileul. Americanca a lăsat să se înțeleagă că ar fi avut și ceva probleme la genunchi în partea a doua a setului doi, însă viteza impusă de Simona Halep a fost cea care a stabilit tonul acestei adevărate lecții de tenis.
Diriyah Tennis Cup
S-a stabilit prima semifinală de la Diriyah Cup! Wawrinka și Medvedev s-au impus azi în sferturi
ACUM 2 ORE
Simona Halep a câștigat, așadar, meciul cu numărul 40 jucat în carieră pe zgura de la Paris, în ziua în care Darren Cahill împlinește 55 de ani, iar pe mai departe se pregătește pentru un duel în optimi cu poloneza Iga Swiatek, într-un nou re-match al ediției 2019. Cu Swiatek, situația este radical diferită față de contextul înfruntării cu Anisimova: dacă în fața americancei Halep și-a luat o dulce revanșă pentru eliminarea din 2019, mai departe ea se va înfrunta pentru al doilea an consecutiv, tot în optimi, cu o sportivă pe care anul trecut a demolat-o pe teren, cu un 6-1, 6-0 similar cu ceea ce am văzut azi pe teren în duelul cu Amanda.

Roland Garros 2020: desfășurarea partidei Simona Halep - Amanda Anisimova, game cu game

GAME, SET, MECI și calificare în optimi pentru Simona Halep. Românca o învinge pe Amanda Anisimova cu 6-0, 6-1, în de 54 de minute.
Simona Halep încheie meciul cu un nou break, anulând două mingi de game ale americancei.
6-0, 5-1 Simona Halep se îndreaptă spre o victorie în mai puțin de o oră. Reușește primul game alb pe serviciu, fără punct cedat.
6-0, 4-1 Halep pune distanță de două break-uri pe tabelă. Chipul Amandei spune tot: se lovește de un zid, care îi pune mingea la retur în picioare, se deplasează excelent și gestionează cu calm jocul.
6-0, 3-1 Simona e în control din nou pe serviciu. Are răspuns pentru orice variație încearcă Anisimova și nu este dispusă să cedeze inițiativa. Să ne amintim faptul că Amanda câștigase primele două meciuri la pas, cu același scor: 6-2, 6-0.
6-0, 2-1 Halep obține break și în setul doi. Anisimova nu reușește să se impună pe serviciu, trimite moale și temător. A treia minge de break este cu noroc pentru Halep în acest game, după o minge lungă trimisă spre reverul advers (partea mai slabă a adversarei).
6-0, 1-1. Simona Halep o face pe Amanda Anisimova să își îngroape fața în palme. Românca a ajuns excelent la o scurtă trimisă de americancă, a reușit un voleu apăsat și egalează, printr-un hold la 15.
6-0, 0-1 Anisimova câștigă primul game în acest meci, unul în care a continuat să trimite mingi la mare distanță de țintă, dar în care a intrat și mult în teren, încercând să impună o schimbare. Simona a condus și aici, 30-0, a dus game-ul la egalitate, însă americanca a răzbit, profitând de două inexactități ale româncei.
Simona Halep câștigă un prim set pe care scrie apăsat "răzbunare", cu 6-0, în 23 de minute! Mingea de set o obține cu un as la mediană, iar siguranța pe care o arată în schimburile de mingi, prin felul în care nu o lasă să respire pe Amanda și îi anulează avantajul forehandului în forță, este totală. Zero puncte câștigate de americancă pe serviciul doi în acest prim set, zero mingi de break convertite din cinci, zero atacuri la fileu reușite contribuie la o dominație clară a Simonei, extrem de montată.
5-0 N-au trecut încă 20 de minute din duelul de pe Chatrier, iar Simona Halep este aproape de câștigarea primului set. Românca a comis doar trei greșeli neforțate, față de 13 ale Anisimovei și asistăm la o lecție de tenis în direct, pe Eurosport 1. Anisimova e grăbită, nerăbdătoare, Simona acceptă cu mult calm când americanca de 1,80 m pune scurtă, primește o nouă dublă greșeală și pune game după game în contul ei.
4-0, după doar 16 minute de joc. Anisimova a intrat agresiv în acest joc, la retur și cu dreapta, însă Halep revine prompt de la 0-30, obține minge de game după un retur trimis cu ură parcă de Anisimova - însă în fileu și fructifică, jucând din nou excelent tactic, pe contre-pied.
3-0 Dublu break pentru Halep. Simona o supune deja la un examen fizic dur pe Anisimova, alergând-o mult. Românca își adjudecă primele două puncte, Anisimova revine și pune pe tabelă primul as, însă eleva lui Darren Cahill joacă solid cu reverul și obține break-ul.
2-0 Halep salvează cinci mingi de break, într-un game de șapte minute în care a comis două duble greșeli. Niciuna dintre jucătoare nu a câștigat încă punct pe serviciul doi, însă românca are un plus clar pe linia de fund a terenului, are și inițiativă (a ademenit-o la fileu pe Anisimova cu scurtă și apoi a pasat ferm), iar la mingile de break a jucat curajos (forehand în lung de linie, un serviciu încărcat cu efect de necontrolat), dar s-a și apărat excelent - pe ultima dintre ele.
1-0 Break în start de meci. Halep pornește ca din tun, trimițând mingi lungi spre terenul Anisimovei. Americanca de origine rusă etalează un eficient rever-cross, executat mult din interiorul terenului, însă acuză presiunea când are de apărat minge de break, comite dublă greșeală, iar principala favorită a tabloului are startul pe care, cu siguranță, și l-a dorit.
! Simona Halep începe meciul cu Amanda Anisimova la retur. Sunt 14 grade la Paris, se joacă cu acoperișul tras, iar spaniolul Alex Coretja a prefațat partida, din studioul Eurosport: "Halep e foarte agresivă, la Praga doar s-a încălzit. Cu greu îi găsești fisuri în joc Simonei. Cred că Simona va încerca lucruri diferite față de precedentul meci cu Anisimova. Va avea mai mult timp să dicteze jocul Simona în aceste condiții de joc. Aștept un meci frumos, e un moment în care se deschide tabloul."

LIVE TEXT Roland Garros 2020 | Simona Halep - Amanda Anisimova, duel pentru optimi

La două zile după ce a atins pentru prima dată în carieră borna de 30 de victorii la un Grand Slam, Simona Halep atinge o nouă cifră rotundă: 40 de meciuri pe zgura de la Roland Garros. Românca se numără printre cei patru câștigători de titluri de Grand Slam care evoluează vineri, când în direct pe Eurosport și Eurosport Player se joacă primele partide din turul trei.
Pentru al doilea an consecutiv, Simona Halep și tânăra Amanda Anisimova se înfruntă la Roland Garros. Tenisul așteaptă replica româncei după "execuția" reușită de americanca pe atunci în vârstă de doar 17 ani, în 68 de minute: 6-2, 6-4. În 2019, duelul celor două s-a consumat în sferturi – acum vine cu două tururi mai devreme, iar aura ce o înconjoară pe Simona Halep este incomparabil mai puternică, eleva lui Darren Cahill având acum în spate 16 victorii la rând în circuit și trei titluri consecutive.
Totodată, Halep este bine pusă în gardă acum de calitățile viitoarei sale adversare: "Știu că va fi greu, pentru că lovește mingea puternic și plat, așa că va fi dificil. Țin minte meciul de anul trecut și știu că eu nu am jucat ce mi-aș fi dorit".

LIVE TEXT Roland Garros 2020 | Simona Halep - Amanda Anisimova, duel pentru optimi

Născută la New Jersey, dar din părinți ruși, Amanda Anisimova a trecut foarte greu peste pierderea tatălui său și fost antrenor, Constantin. Decesul acestuia, venit fulgerător înainte de startul US Open 2019, a marcat-o profund, ea nemaireușind să treacă de turul trei în Grand Slam-uri și nici să lege mai mult de două victorii la vreun turneu.
Anisimova rămâne însă o sportivă extrem de atractivă pentru sponsori și un nume de urmărit în tenis.
https://i.eurosport.com/2020/10/02/2899865.jpg
Tenis
Zverev, savuros la Diriyah Cup! A sărbătorit ca o victorie primul game câștigat contra lui Medvedev
ACUM 3 ORE
Diriyah Tennis Cup
Stan Wawrinka, primul semifinalist de la Diriyah Cup, după o victorie dramatică în fața lui Rublev
ACUM 3 ORE