Ana Bogdan (93 WTA) nu a lăsat să se vadă niciun moment în startul meciului diferența de peste 85 de poziții ce o despart în clasament de Sofia Kenin. Românca a arătat un tenis compact, reușind să profite de cele 16 gerșeli neforțate comise de adversara sa în primul set, ținându-i apoi piept numărului șase mondial până la 6-3, 3-3. Kenin a știut însă să folosească în favoarea sa minutele scurse, încălzindu-și jocul și calibrându-și loviturile, construindu-și în extremis un ritm de joc mai potrivit pentru statutul și scena pe care evolua.
Kenin a frânt echilibrul meciului cu o serie de șase game-uri consecutive, returnând din ce în ce mai eficient serviciul româncei și având în scurtă o armă pe care s-a putut baza fără rezerve în acest meci. Ana Bogdan a pierdut din agresivitatea și precizia care au stat la baza evoluției bune din primul set, iar efortul depus și-a pus amprenta vizibil. Cu un ultim efort, Ana Bogdan a salvat trei mingi de meci și și-a trecut în cont unicul game pe serviciu în setul decisiv, prelungind apoi duelul din turul trei până la limita de o oră și 50 de minute.
  • Sofia Kenin revine în turul trei la Roland Garros după două victorii în set decisiv, în care nu a convins și nu a arătat nivelul necesar pentru a emite pretenții reale la un rezultat mare. Americanca mai punctează însă o dată la capitolul determinare și se îndreaptă spre un duel cu o altă româncă - Irina Bara (142 WTA) sau cu belgianca Alison Van Uytvanck (65 WTA).
Australian Open
Burel - Muguruza - Australian Open
ACUM 23 MINUTE

Roland Garros 2020: Sofia Kenin - Ana Bogdan 3-6, 6-3, 6-2, în turul 2. Cum a decurs meciul

Sofia Kenin câștigă meciul și biletul pentru turul 3, după 3-6, 6-3, 6-2 în fața Anei Bogdan. Românca a sperat până în ultimul moment într-o revenire, însă nu a reușit să convertească niciuna dintre cele trei mingi de break avute în ultimul game jucat pe lansarea campioanei de la Australian Open.
2-5 Ana Bogdan luptă și rezistă în turneu, salvând trei mingi de meci ale Sofiei Kenin. Românca și-a câștigat serviciul, după aproape șapte minute.
1-5 Al doilea game alb pe serviciu pentru Kenin în acest meci.
1-4 Kenin câștigă din nou pe serviciul Anei Bogdan, la 15. Americanca a slăbit ritmul în game-ul anterior, pe lansare, însă a revenit rapid la ceea ce a arătat în fazele inițiale ale acestui set.
1-3 Ana Bogdan recuperează un break. După șase game-uri pierdute la rând, românca întrerupe seria câștigătoare a americancei.
0-3 Kenin obține al doilea break în setul decisiv, la capătul unui game pe care l-a început și l-a încheiat cu scurte - lovituri care i-au funcționat excelent în acest meci.
0-2 Kenin câștigă al cincilea game consecutiv, reușind un nou hold la zero.
0-1 Break Sofia Kenin. Americanca și-a găsit ritmul și forțează încă din startul setului trei, încercând să profite cât mai mult de scăderea din jocul Anei - ca energie, dar și ca încredere.
Statistica setului doi: Sofia Kenin și-a curățat jocul, încheind acest set pe plus, 10 lovituri câștigătoare și 9 greșeli neforțate. Raportul Anei Bogdan: 8 la 9. Americanca a convertit 2 din 2 mingi de break, în timp ce românca a fructificat doar una din trei.
Meciul intră în decisiv! Sofia Kenin închide setul doi fără emoții, 6-3. Ana Bogdan a acumulat greșeli în ultimele două game-uri.
6-3, 3-5 Break Sofia Kenin. Ana își arată frustrarea, după un game în care a greșit mai mult pe serviciu. Apărându-se la minge de break cu serviciul doi, Ana scapă de sub control reverul în cele din urmă, iar americanca servește pentru a duce partida în set decisiv.
6-3, 3-4 Kenin profită de greșelile Anei în acest game, revenind la conducere cu hold la 15.
6-3, 3-3 Serie excelentă! Ana Bogdan ajunge la opt puncte câștigate consecutiv, restabilind egalitatea în setul 2. După break la zero, a venit hold-ul la zero - de pus în ramă sau, pe replay.
6-3, 2-3 Re-break Ana Bogdan. Ce game face românca, mobilizată exemplar după pierderea serviciului! A trimis de manieră similară două lovituri câștigătoare cu forehandul în lung de linie, ambele însoțite de mobilizatorul pumn strâns și s-a impus la zero pe serviciul americancei.
6-3, 1-3 Ana Bogdan își pierde serviciul, după ce a comis prima sa dublă greșeală din acest meci chiar la minge de break. Kenin a pus însă extrem de multă presiune, reușind cel mai bun game al său din acest meci, returnând excelent și desenând impresionant pe teren.
6-3, 1-2 Kenin își adjudecă cel mai lung game de până acum al meciului: Ana a returnat apăsat, dar nu a ajuns la minge de break, deși avut mici oportunități, însă a ezitat să atace decisiv și a fost taxată.
6-3, 1-1 Ana Bogdan răspunde cu un game solid pe serviciu, cu puncte scurte, încheind cu rever câștigător în colțul terenului.
6-3, 0-1 Kenin revine cu patru puncte consecutive pentru a-și adjudeca primul game al setului doi, anulând două mingi de break ale Anei Bogdan.
Statistica primului set: Ana Bogdan a făcut un prim set îngrijit, având bilanț echilibrat între loviturile câștigătoare și greșelile neforțate (4 la 4), dar și o eficientă bună cu serviciul doi (7 din 11 puncte câștigate). De partea cealaltă, jocul lui Kenin a rămas la fel de departe de maxim ca și în ultimele partide, americanca încheind setul inaugural cu 16 greșeli neforțate. Visăm frumos în acest moment, mai ales dacă ne gândim că am putea asista la un duel sută la sută românesc în turul trei, dacă Ana Bogdan reușește surpriza în fața lui Kenin, iar Irina Bara trece de Alison van Uytvanck.
Ana Bogdan câștigă primul set, 6-3, în 44 de minute! Kenin ratează primele trei retururi, iar după ce pare că s-a încălzit, găsind un retur câștigător la al patrulea punct, Bogdan livrează un as pentru a punce capăt game-ului și setului.
5-3 Break pentru Bogdan, care va servi pentru câștigarea primului set, la puțin peste o jumătate de oră de la startul partidei. Ana Bogdan deschide game-ul de retur cu passing excelent, cu reverul în diagonală, pentru care sărbătorește vocal. Kenin comite două duble greșeli consecutive, oferindu-i româncei trei mingi de break consecutive: pe prima o anulează cu o scurtă, pe a doua are șansă cu fielul, după ce a dezechilibrat-o pe Ana Bogdan cu o minge foarte, foarte înaltă, însă în cele din urmă Ana se impune, la a treia șansă, nereușind să controleze returul româncei.
4-3 Ana Bogdan acoperă bine terenul, a crescut frecvența primului serviciul (de la 44% în primul game la 64%) și trece de complicatul game șapte - predispus la realizarea break-urilor.
3-3 Kenin reușește primul game alb din acest meci.
3-2. Ana Bogdan își apără serviciul, nu fără emoții. Sofia Kenin deschide game-ul cu o scurtă de excepție, apoi profită de un serviciu moale al româncei pentru a duce scorul la 30-30, după un punct în care a dominat de pe linia de fund. Ana își impune să fie mai gresivă în următorul punct important și îi eise - pentru a-și procura minge de game, iar americanca încheie game-ul cu dreaptă în fileu și un gest de frustrare - dând cu racheta de pământ.
2-2 Kenin arată mai sigură pe ea, luând deciziile tactice inspirate. Lovește câștigător de trei ori și egalează ăpe tabelă.
2-1 Kenin răspunde cu re-break. Kenin apasă mai tare la retur și își adjudecă primele două puncte. Bogdan revine, însă ratează lungul de linie la minge de 3-0, iar americanca profită, lovind destul de tare pentru a o incomoda pe româncă. Astfel, campioana de la Australian Open își recuperează break-ul.
2-0 Ana Bogdan obține break-ul! Jucătoarea din Sinaia construiește cu inteligență raliurile, a folosit o scurtă impecabilă în debut de game, iar după ce pe prima minge de break avută a trimis reverul în fileu, pe a doua dictează inspirat cu această lovitură, apoi se mută pentru a lovi cu dreapta - o face atât de bine, încât Kenin nu are cum să întoarcă mingea, deși se afla în colțul luat la țintă de româncă.
1-0 Ana Bogdan deschide partida cu serviciul și se impune cu lejeritate, la 15.
Jelena Ostapenko a învins-o rapid pe Karolina Pliskova, reușind cea mai mare surpriză de până acum la Roland Garros 2020. În aceste condiții, Ana Bogdan și Sofia Kenin au intrat pe terenul central și vor începe în câteva momente partida din turul 2

Roland Garros 2020, LIVE TEXT | Ana Bogdan - Sofia Kenin: tot ce trebuie să știi despre meciul din turul doi

Ana Bogdan o înfruntă pe campioana de la Australian Open, a patra favorită de la Roland Garros și locul șase în clasamentul mondial.
Sofia Kenin a fost vulnerabilă în acest sezon pe zgură, fiind spulberată de Azarenka la Roma (6-0, 6-0) și având mari probleme și în meciul de debut de la Paris, împotriva Ludmillei Samsonova. Cu certitudine, cea mai bună versiune a Sofiei s-a făcut nevăzută după succesul de la Australian Open, iar acest lucru nu poate decât să o încurajeze pe Ana Bogdan, care a reușit o victorie frumoasă, în două seturi, în meciul inaugural cu Timea Babos.

Roland Garros 2020, LIVE TEXT | Ana Bogdan - Sofia Kenin, în turul doi: meciurile directe

Ambele jucătoare se bazează pe un joc agresiv și abilitatea de a produce lovituri câștigătoare, dar, în egală măsură, ambele pot cădea în capcana unui număr prea mare de greșeli neforțate. Trebuie spus însă și că Ana Bogdan intră pe teritoriu complet necunoscut, având în vedere faptul că va juca primul său duel împotriva unei jucătoare din Top 10. Sportiva din Sinaia a reușit unica sa victorie în fața unei jucătoare din Top 20 WTA în urmă cu trei ani, pe zgura de la București, în fața Anastasijei Sevastova (6-1, 6-3). De altfel, Ana Bogdan a câștigat un singur meci în carieră în fața adversarelor din Top 50 WTA, din nouă disputate.
Vestea bună este că românca, fost număr 59 mondial, a câștigat singurul meci direct cu Sofia Kenin, 4-6, 6-2, 6-4, în urmă cu doi ani, la Montreal. Pe atunci însă, americanca nu înregistrase un progres semnificativ în carieră.
"Când intru într-un turneu și sunt printre primele favorite, simt că lumea este cu ochii pe mine. Este o presiune mai mare din exterior. Dar, evident, asta e bine. Lumea știe că sunt puternică, greu de învins, nu o adversară comodă. Sunt multe meciuri în care am înfruntat mingi de meci, am fost condusă în decisiv - lumea vorbește despre asta pentru că am demonstrat că în situațiile acelea lupt", spune Sofia Kenin.
  • Sofia Kenin, în vârstă de 21 de ani, a ajuns până în optimi la ediția precedentă a turneului de la Roland Garros.
  • Ana Bogdan și-a egalat deja cel mai bun parcurs la Roland Garros.
  • Ambele jucătoare se află pentru a treia oară în carieră pe tabloul principal la French Open
https://i.eurosport.com/2020/09/30/2898620.jpg
Australian Open
Van De Zandschulp - Struff - Australian Open
ACUM 26 MINUTE
Australian Open
Irina Begu, revenire de senzație în primul tur la Australian Open 2022, cu Oceane Dodin
ACUM O ORĂ