Nadal a început apăsat cursa pentru al 13-lea său titlu la Roland Garros și egalarea recordului de 20 de titluri de Grand Slam deținut de Roger Federer. Pe noul central Philippe Chatrier, jucând însă fără ca acoperișul să fie închis, spaniolul a obținut o victorie care l-a mulțumit, după înfrângerea din urmă cu două săptămâni din sferturile turneului Masters de la Roma.
Deținătorul trofeului a convertit toate cele cinci mingi de break avute în partidă și a lovit câștigător de 32 de ori în drumul spre turul secund, principala îmbunătățire față de duelul cu Diego Schwartzman de la Foro Italico fiind legată de serviciu. Nadal a încheiat primele două seturi fără a avea de înfruntat vreo minge de break și a încheiat partida cu procentaj de 82% puncte câștigate în spatele primului serviciu.
"Încerc să obțin procentaje ridicate la serviciu. Acesta este primul aspect de care trebuie să am grijă. Când știu că pot avea un procentaj ridicat la primul serviciu, atunci vine momentul pentru a crește viteza și a fi mai agresiv la serviciu. Pas cu pas. Astăzi am făcut primul pas. Mâine va fi o nouă zi de antrenament. Este singurul mod în care poți aborda acest turneu, să te bucuri pentru fiecare lucru pe care îl îmbunătățești și să îți creezi șansa de a deveni mai bun de la zi la zi", a declarat Nadal la conferința de presă.
Roland Garros
Djokovic și Nadal, luați în vizor la Roland Garros! "E ridicol! Uitați-vă ce spun Novak și Rafa!"
ACUM 5 ORE

Roland Garros 2020: Nadal a debutat cu victorie în minimum de seturi

Rafael Nadal a avut nevoie de doar 16 minute pentru a-și trece în cont primul break în partidă, folosind scurta în fața unui Gerasimov mult retras în defensivă.
Spaniolul nu a avut decât un moment de ezitare, în start de set trei, când Gerasimov a reușit break-ul și s-a desprins la 2-0. Nadal a egalat însă imediat, în timp ce sportivul din Belarus, aflat la debutul său pe tabloul principal la Roland Garros, a tras o sperietură zdravană la ultimul punct al game-ului patru, după o căzătură urâtă.
Nadal și-a îndeplinit obiectivul: o victorie pe care poate clădi pe mai departe, cu gândul la următoarele dueluri. În turul secund, deținătorul titlului îl va înfrunta pe americanul Mackenzie McDonald, care a trecut cu 4-6, 6-3, 6-3, 6-4 de canadianul venit din calificări Steven Diez.
Sincer, sunt mulțumit. Am făcut ceea ce trebuia să fac. Am făcut un meci destul de solid la serviciu. Am făcut câteva puncte bune. Am avut câteva lovituri bune de forehand, lovituri câștigătoare în lung de linie - o lovitură vitală pentru mine. Uneori am jucat prea scurt. Dar, per total, a fost un meci normal pentru un prim tur la Roland Garros.
Tot ce pot să vă garantez este că sunt aici, voi da tot ce am mai bun zi de zi, luptând, voi încerca să dau tot ce am pentru oameni, pentru că, nu-i așa?, uneori sportul îi ajută pe oameni.
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
IERI LA 08:31
Roland Garros
Rafael Nadal, debut perfect la Roland Garros! "Matadorul", victorie categorică în fața lui Thompson
23/05/2022 LA 16:27