Hugo Gaston a ieșit de prea puține ori din zona turneelor ITF și Challenger. A intrat la Roland Garros, cu o invitație din partea organizatorilor, având doar două meciuri jucate în circuit și doar patru meciuri jucate împotriva unor sportivi din prima sută mondială. Mai surprinzătoare decât calificarea sa în optimi la ultimul turneu de Mare Șlem al anului a fost doar atingerea sa magică și colecția de scurte reușite.
Statisticienii de la Roland Garros au dezvăluit că francezul a folosit scurta de 58 de ori în meciul cu Dominic Thiem, un jucător care se simte extrem de confortabil la metri buni în spatele liniei de fund a terenului. Austriacul a vorbit la conferința de presă despre "53 de scurte, dintre care doar 3-4 au ajuns în fileu", explicând că cele 50 de sprinturi l-au epuizat. Certitudinea: Gaston a arătat "mâini de aur".

Hugo Gaston, revelația Roland Garros 2020

Australian Open
Australian Open LIVE-BLOG | Astăzi au loc primele meciuri din turul 3! 4 românce vor juca la dublu
ACUM O ORĂ
Francezul a primit o mulțime de laude după evoluția sa de la Paris. Iată ce au spus câțiva oameni importanți din tenis:
Dominic Thiem: "Scurtele lui sunt de pe altă planetă! Dacă va continua așa, va fi un jucător uriaș, uriaș și va aduce multă bucurie pe teren în viitor".
Stan Wawrinka: "Adversarul meu a jucat bine tot meciul. A pus totul în lovituri."
Christopher Clarey, editorialist New York Times: "Festivalul de scurte al lui Gaston a făcut cel mai mare rating de până acum la Roland Garros"
Patrick Mouratoglou: "Hugo Gaston și Martina Trevisan au același profil atipic: stângaci, scunzi, dar extrem de rapizi, citesc bine jocul, au încheietura fină, multă variație. Este o plăcere să regăsești acest tip de jucător în tenisul zilelor noastre, dominat de sportivi înalți și puternici".
Tenis
Novak Djokovic, interzis aproape peste tot! Unde mai poate juca sârbul fără vaccin anti covid
ACUM 4 ORE
Australian Open
Halep revine vineri în acțiune la Australian Open, la dublu, unde face pereche cu Gabriela Ruse
ACUM 6 ORE