Stan Wawrinka a fost un adversar prea puternic pentru Andy Murray, la revenirea britanicului pe zgură după trei ani. Însă mai mult decât atât, Murray nu a arătat ca un jucător pregătit să joace un duel intens pe zgură, în condiții grele, în fața unui adversar de top.
Wawrinka și Murray au început al 21-lea duel direct având ca puncte comune câte trei titluri de Grand Slam în palmares și operații efectuate în ultimii trei ani. Elvețianul a reușit să revină în vârful clasamentului, dar și la un nivel de joc ridicat după două intervenții la genunchi, în timp ce Murray, operat la șold, arată că încă suferă la capitolul fizic, după o prestație sub așteptările tuturor pe centralul Philippe Chatrier.

Roland Garros 2020: Murray, neconvingător

Australian Open
Veste uriaşă pentru Rafa Nadal, înainte de finala Australian Open. Şansele să câştige, mult mai mari
ACUM 44 MINUTE
Wawrinka, campionul din 2015, a avut nevoie de doar 97 de minute pentru a-și asigura biletul pentru turul doi, acolo unde îl va înfrunta pe germanul Dominik Koepfer.
Murray a plătit scump pentru faptul că în primul set a avut un procentaj extrem de modest la primul serviciu, 21%, britanicul trimițând corect prima minge doar de șase ori. Britanicul a păstrat un procentaj scăzut la frecvența serviciului tot meciul, atingând pragul de 50% doar în setul secund. Wawrinka nu a impresionat nici el la acest capitol (33% în setul 1, 46% per total), însă a compensat printr-o eficiență impresionantă pe serviciul doi (9 din 10 puncte câștigate în primul set) și prin felul în care a controlat constant schimburile de mingi.
Recunoscut drept un excelent recuperator, Murray nu a reușit să facă față atacurilor lui Wawrinka, care a ajuns să trimită până la 18 lovituri câștigătoare într-un singur set pe lângă dublul câștigător de la Wimbledon.
Murray a terminat partida cu doar zece lovituri câștigătoare, față de 42 ale elvețianului, care a obținut astfel a zecea victorie în meciurile directe, a șasea din șapte meciuri pe zgură.
Australian Open
Ngounoue/Snaider - Cross/Mboko - Australian Open
ACUM O ORĂ