Favorit 5 pe tabloul principal la ultimul turneu de Mare Șlem al anului, transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player, Stefanos Tsitsipas a găsit cele mai potrivite răspunsuri în prima sa confruntare directă cu Grigor Dimitrov, tranșând duelul cu 6-3, 7-6(9), 6-2, în două ore și 26 de minute. Este al doilea meci împotriva unui jucător cu rever clasic pe care grecul îl câștigă fără probleme la Paris, după ce în turul doi l-a eliminat pe uruguayanul Pablo Cuevas.
Tsitsipas a etalat un tenis solid, reușind să aibă avantaj de pe linia de fund a terenului, dar și o viziune mai bună a jocului în fața favoritului 18, ajuns până acum în carieră în semifinale la toate celelalte turnee de Mare Șlem. Grecul a dominat la capitolul agresivitate și a gestionat perfect momentele de presiune, salvând două mingi de set ale bulgarului în tie-break-ul setului doi. După un set doi extrem de strâns, în care forehandul l-a lăsat la greu, Dimitrov nu a reușit să treacă peste dezamăgirea provocată de pierderea tie-break-ului și s-a stins în setul trei, ușurându-i misiunea lui Tsitsipas.
Dacă raportul loviturilor câștigătoare a fost echilibrat (24-22 în favoarea grecului), bulgarul a comis mult mai multe greșeli neforțate (53, față de 30) și nu a reușit să își ajusteze planul de joc la situația de pe terenul central. Tsitsipas a găsit numeroase breșe pe serviciul doi advers, adjudecându-și mai mult de jumătate dintre puncte.
Tenis
Dedicație specială pentru Novak Djokovic, la împlinirea a 35 de ani, din partea grupului Airplay
ACUM 4 MINUTE

Rejucarea finalei de la Hamburg, în sferturi la Roland Garros

Stefanos Tsitsipas are o revanșă de luat în meciul următor, în fața rusului Rublev, cel care l-a învins în finală la Hamburg, chiar în ziua în care la Roland Garros debutau partidele de pe tabloul principal.
Rusul s-a impus în finala de la Hamburg, pe 27 septembrie, cu 6-4, 3-6, 7-5, după ce Tsitsipas a servit la 5-3 în setul decisiv.
https://i.eurosport.com/2020/10/04/2902403.jpg
Roland Garros
EXCLUSIV | Sorana Cîrstea, dezvăluiri despre prezența lui Goran Ivanisevic la meciul ei cu Maria
ACUM 27 MINUTE
Roland-Garros
Cele mai bune momente ale jocului Sorana Cîrstea - Tatjana Maria, încheiat cu o victorie a româncei
ACUM O ORĂ