Ca în fiecare zi, pentru că dimensiunea tablourilor încă ne permite, vă prezentăm un top cinci al celor mai interesante dueluri din această a noua zi de la Roland Garros.

1. Roland Garros 2020, ziua a 9-a: Stefanos Tsitsipas (#5) – Grigor Dimitrov (#18), primul meci direct, pe Eurosport 1 și Eurosport Player

Ne pregătim pentru un regal al reverurilor cu o mână. Grigor Dimitrov are trei semifinale în trei turnee de Grand Slam diferite – mai puțin la Paris. Stefanos pare trimisul zeilor pe terenul de tenis, semifinalist la Australian Open 2019. Sunt “Adonișii” tenisului, unul blond cu plete, celălalt varianta mai plină de mușchi, brunet. Sunt născuți la șapte ani și trei luni distanță. Și nu s-au mai înfruntat până acum pe teren. Este meciul pentru care vrei să îți iei liber de la șef - la serviciu și ești gata să încasezi o absență la școală, pentru că este “doar” al doilea meci de pe "Chatrier".
Tenis
Zverev: "Toţi mi-au zis: "Nu vei mai fi sportiv profesionist, e imposibil"!". Exemplul impresionant
ACUM 8 ORE
Ambii vin după dueluri incomplete în turul trei, adversarii lor, Carballes Baena și Bedene, abandonând din cauza problemelor de ordin fizic. Dimitrov a trecut fără set pierdut de primele trei meciuri, însă grecul a revenit puternic după un thriller în turul inaugural. Dacă se impune, Dimitrov va deveni al 10-lea jucător în activitate cu set complet de prezențe în sferturi la turneele de Mare Șlem. Tsitsipas, de partea cealaltă, are de recuperat ceva în duelul cu "băieții din generația sa" – mai precis un anume Sascha Zverev, care și-a trecut deja în cont prima finală de Grand Slam a carierei.
Bulgarul pare a fi avut pregătirea ideală pe zgură, alături de Nadal, pe terenurile academiei acestuia din Manacor. Însă Tsitsipas a obținut victorii mai multe pe zgură, la Hamburg. Cum spune cântecul: "Que Sera, Sera, / Whatever will be, will be".

2. Roland Garros 2020, ziua a 9-a: Petra Kvitova (#7) – Zhang Shuai, 3-2 la "directe", pe Eurosport 1 și Eurosport Player

Meciul inaugural de pe "Central", o introducere pentru duelul dintre Tsitsipas și Dimitrov, o readuce pe teren pe Kvitova, jucătoarea care se detașează de restul sportivelor rămase în cursa pentru "Cupa Suzanne Lenglen" prin cele două titluri câștigate la Wimbledon. Jucătoarea din Cehia are o semifinală la Paris ce a pălit deja din amintirea fanilor, în 2012. De atunci, n-a mai gustat dulceața unei prezențe în sferturi la Roland Garros.
Ediția 2020 poate fi o oportunitate bună pentru Kvitova și jocul ei exploziv. Până la 30 de ani, Kvitova a adunat cinci trofee pe zgură (la egalitate cu Svitolina, îndrăznim să spunem), având în palmares inclusiv triumf la Madrid. Iar aceste detalii funcționează ca ancore pentru moralul cehoaicei. La fel ca și Svitolina, Kvitova întrevede un culoar favorabil spre finală, cu un duel programat în turul următor împotriva învingătoarei dintre Laura Siegemund (87 WTA) și Paula Badosa (66 WTA). Viața a învățat-o însă mai dur decât ar fi fost necesar pe Kvitova să o ia pas cu pas și să nu privească prea în față, anticipativ. "Nu sunt o jucătoare de zgură. Am crescut pe zgură, dar nu mă bucur când joc pe zgură", declara Kvitova la conferința de presă. Însă, cu siguranță, titlul i-ar surâde.
Zhang, una dintre puținele jucătoare asiatice care s-au încumetat să joace în acest final de an, este prima sportivă a Chinei ajunsă în optimi la Roland Garros după Na Li (2012). Zhang ar fi preferat și ea orice altă suprafață rapidă în locul zgurii, însă cele două victorii obținute în trecut în fața Kvitovei îi pot da speranțe.

3. Roland Garros 2020, ziua a 9-a: Ons Jabeur (#30) – Danielle Collins, primul meci direct, pe Eurosport Player

Colege de generație, având 26 de ani fiecare, cele două jucătoare țintesc o primă prezență în sferturi la Roland Garros, ambele cunoscând deja gustul succesului la Australian Open. Jabeur este jucătoarea mânace și tenace, care te înnebunește cu scurte. Collins mizează pe un tenis mai în forță, dar la fel de spectaculos.
De când l-a luat în echipă pe spaniolul Nicolas Almagro, Collins pare că se redescoperă și poate emite pretenții chiar și pe zgură. Collins vine după o victorie la limită în fața Muguruzei (de la 2-4 în decisiv), în timp ce Jabeur a eliminat-o pe puternica Sabalenka (a 8-a favorită). Acest al doilea meci de pe terenul "Suzanne Lenglen" poate aduce orice. Absolut orice.

4. Roland Garros 2020, ziua a 9-a: Sofia Kenin (#4) – Fiona Ferro, 1-0 la "directe", pe Eurosport 1 și Eurosport Player

Campioana de la Australian Open și-a refăcut moralul pe spinarea Irinei Bara. După două evoluțiicomplicate în primele două tururi, americanca a apăsat cu răutate în duelul din turul trei, impunându-se practic în toate game-urile pe muchie de cuțit.
Fiona Ferro, rămasă ultima speranță a Franței pe tablourile de simplu, va avea parte de susținere, însă acest ultim meci al zilei a noua de pe "Chatrier" stă sub semnul impredictibilului.

5. Roland Garros 2020, ziua a 9-a: Novak Djokovic (#1) – Karen Khachanov (#15), 3-1 la "directe", pe Eurosport 1 și Eurosport Player

După un galop de sănătate în primele trei tururi, în care a înfruntat jucători pe care i-ar fi pus câte doi și la ședințe de pregătire pe post de sparring partneri, cu un lucky-loser trimis rapid la cabine în turul trei și un nou record personal de doar 15 game-uri cedate în prima săptămână la Paris, Djokovic înfruntă un prim cap de serie la această ediție a turneului de la Roland Garros.
Sfertfinalist anul trecut la French Open (învins de Thiem), Khachanov nu este vreun strălucit jucător pe zgură, însă rusul are o victorie în fața sârbului la Paris – la Masters, în sală, în urmă cu doi ani, iar acum vine după un succes prețios în patru seturi în fața lui Christian Garin, câștigător a două titluri pe această suprafață în 2020.
Programul meciurilor de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferit de OPPO.
https://i.eurosport.com/2020/10/04/2902403.jpg
Tenis
Cât ghinion pentru Federer: nu scapă de probleme nici după retragere. Dezvăluirea făcută
IERI LA 14:39
Tenis
"De asta cred că Halep e inocentă!". Un tenismen vine cu o variantă la care nu s-a gândit nimeni
IERI LA 08:37