Vântul a fost cel care i-a pus cele mai mari probleme spaniolului, în ziua a opta la Roland Garros. O rafală i-a suflat mingea chiar de sub ochi, ibericul fiind nevoit să facă o piruetă și să caute mingea din priviri, înainte de a lovi. O scenă ca de dans, savurată din plin de fanii tenisului și viralizată rapid pe rețelele de socializare. Puțin surprinzător, organizatorii au preferat să țină acoperișul de pe "Chatrier" deschis, chiar dacă vântul a dăunat mult calității jocului. Norișori de praf de zgură au învăluit jucătorii de multe ori, însă așa cum a făcut-o și anul trecut, în semifinala cu Roger Federer, spaniolul s-a adaptat cu brio.

Roland Garros: Rafael Nadal, dans cu mingea de tenis pe Philippe Chatrier

Sebastian Korda, locul 213 mondial la 20 de ani, declara cu multă sinceritate că îi va ține pumnii idolului său pe finalul meciului din turul 3 pentru a ajunge la meciul direct în optimi. Puștiul și-a trăit visul cu ochii, însă s-a ales cu o lecție de tenis din partea ibericului.
Australian Open
Kyrgios, spectacol total la Australian Open! De la o dispută cu arbitrul la dans pentru suporteri
ACUM 25 MINUTE

Roland Garros 2020. Rafael Nadal, calificare autoritară în sferturi

Nadal a avut nevoie de peste nouă minute pentru a câștiga game-ul inaugural al meciului, pe serviciu, salvând două mingi de break, însă de acolo a impus ritmul, tânărul american reușind abia după al șaselea game să puncteze pe tabelă. Din ce în ce mai sigur pe serviciu, Nadal a închis primele două seturi cu scor identic, 6-1, în 40 și, repsectiv, 31 de minute.
Korda și-a injectat o doză pură de încredere, în start de set trei, obținând break-ul pe serviciul jucătorului cu 12 trofee la Roland Garros. Nadal a gestionat însă perfect această cădere în joc și apariția unui număr mai mare de greșeli în jocul său, revenind de la 0-2 în sprint, fără a mai pierde game până la final. După o oră și 55 de minute de joc, Nadal și-a asigurat prezența în al 42-lea său sfert de finală în turneele de Mare Șlem, lăsându-l în urmă la acest capitol pe americanul Jimmy Connors (41 de sferturi de finală jucată în carieră).
Nadal a ajuns la 97 de victorii în carieră la Roland Garros și va juca mai departe cu învingătorul meciului dintre Alexander Zverev (favorit 6) și italianul Jannick Sinner.
Australian Open
Murray - Daniel - Australian Open
ACUM 29 MINUTE
Tenis
Kyrgios, spectacol total la Australian Open! De la o dispută cu arbitrul la dans pentru suporteri
ACUM 29 MINUTE