Irina Begu s-a calificat azi în turul al treilea la Roland Garros după ce a eliminat-o pe Ekaterina Alexandrova (favorita numărul 30), revenind de la 0-1 la seturi. Begu s-a impus cu scorul de (4) 6-7, 6-3, 6-4, după 2 ore și 38 de minute de joc. Acesta a fost cel de-al patrulea succes al româncei în fața Ekaterinei Alexandrova, din tot atâtea meciuri disputate una împotriva celeilalte.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3379646.jpg
Chiar dacă s-a impus, Irina Begu a avut parte de o sperietură pe cinste în debutul setului decisiv. În setul al treilea, la scorul de 2-0 pentru Alexandrova, Irina Begu a avut un moment de frustrare în care a lovit cu racheta de pământ. Din nefericire pentru Irina, racheta a ricoșat într-un spectator din tribune, iar supervizorul turneului a fost chemat pe teren. Irina a primit înțelegere din partea oficialilor turneului și a primit doar un avertisment, iar meciul a continuat, spre dezamăgirea Ekaterinei Alexandrova.
Wimbledon
Irina Begu, prima jucătoare din România calificată în turul 3 la Wimbledon! Victorie cu Cocciaretto
IERI LA 17:53
CITEȘTE ȘI:

Ekaterina Alexandrova, criză de nervi după ce supervizorul de la Roland Garros n-a descalificat-o pe Irina Begu

La reluarea jocului, Ekaterina Alexandrova l-a oprit pe supervizor să i se plângă de decizia pe care oficialul tocmai o luase, rusoaica cerând ca Irina Begu să fie descalificată pentru compoartamentul ei. Până la urmă, Alexandrova a acceptat hotărârea și a reluat meciul pe game-ul de serviciu. Irina Begu, deși a fost foarte aproape de descalificare, a revenit pe teren și a făcut imediat break-ul.
În momentul în care Irina Begu a obținut break-ul, Ekaterina Alexandrova a fost vizibil afectată de pierderea șansei de a se distanța în setul 3 și a lovit cu putere o minge în afara terenului. Asta nu a fost tot, rusoaica s-a îndreptat către arbitru și a spus: "Deci pot să fac și eu așa!" Alexandrova, asemenea Irinei, a primit de asemenea un avertisment, în huiduielile spectatorilor.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/25/3380257.jpg
Wimbledon
Irina Begu, început perfect la Wimbledon! Românca e în turul doi, după un meci solid cu Gorgodze
27/06/2022 LA 19:50
Wimbledon
Organizatorii de la Wimbledon au anunțat programul de luni! Când joacă Sorana Cîrstea și Irina Begu
25/06/2022 LA 16:30