Alize Cornet s-a oprit în turul 3 la Roland Garros, fiind nevoită să abandoneze disputa cu Qinwen Zheng. Chinezoaica conducea cu 6-0, 3-0 în momentul în care Cornet a declarat forfait, fiind chinuită de o accidentare. Publicul de la Paris a oferit un episod jenant în momentul în care Cornet a decis să se retragă, huiduind-o secunde în șir.

Alize Cornet, huiduită de publicul francez la Roland Garros în meciul cu Qinwen Zheng

La conferința de presă de după meci, franțuzoaica a explicat că și-a dorit enorm să facă mai mult, dar nu a putut din cauza accidentării care i-a pus probleme încă de la meiul precedent, cu Jelena Ostapenko.
Wimbledon
Acuzații grave după cazurile de Covid de la Wimbledon: "La Roland Garros toți am fost infectați"
28/06/2022 LA 18:56
"La meciul cu Ostapenko, la 4-2 în setul decisiv, am simțit o durere la picior după o alunecare. Fiind în focul jocului, am rezistat ultimele două game-uri, dar a doua zi m-am trezit, am simțit imediat că există ceva în neregulă. Am făcut o ecografie aseară, care a arătat că nu există nicio îndoială cu privire la diagnostic. A trebuit să decid dacă să intru azi pe teren sau nu, dar sunt recunoscută că nu am renunțat niciodată la un Grand Slam și nici nu am abandoant. Azi dimineață, după încălzire simțeam în continuare durere și știam că va fi greu, dar tot am vrut să joc . Am vrut să fac tot posibilul pentru public și pentru turneu.", a spus Cornet la conferința de presă.
Citește și:

Alize Cornet i-a numit cretini pe fanii care au huiduit-o

Atitudinea fanilor parizieni la adresa sa a deranjat-o enorm pe Alize Cornet. Aceasta este convinsă că majoritatea dintre ei au înțeles că e vorba despre o accidentare serioasă și de aceea s-a retras, dar i-a taxat aspru pe cei care au fluierat-o.
"Nu trebuie să generalizăm, poate fi o mână de oameni pe arenă care au o asemenea atitudine. Pot fi 20, 30 sau 40 de oameni care fac zgomot, asta nu înseamnă nimic. Dar, sincer, e abuziv ce s-a întâmplat. Mi-ar fi fost mult mai ușor să nu vin pe teren, să nu risc agravarea accidentării.Am fost mereu sinceră. Da, e nasol ce s-a întâmplat, pentru că este nedrept. Mă doare. Poate cei mai mulți oameni sunt triști pentru mine și înțeleg ce se întâmplă, dar mă doare inima din cauza aceastei mâini de cretini care au fluierat", a conchis jucătoarea.
Eșecul de azi a împiedicat-o pe Alize Cornet să-și egaleze cea mai bună performanță a sa la Roland Garros. În 2015 și 2017, franțuzoaica ajungea până în optimi. În total, Cornet a participat la 18 ediții de Roland Garros, fiind una dintre cele mai longevive jucătoare din lume din acest punct de vedere.
Roland Garros
Iga Swiatek, deloc afectată de eliminarea favoritelor de la Roland Garros! Verdictul lui Wilander
29/05/2022 LA 10:42
Roland Garros
Mouratoglou a dezvăluit cum se simte Simona Halep, după eliminarea de la Paris! Anunțul făcut
28/05/2022 LA 15:10