Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iga Swiatek, răspuns tranșant pentru Mauresmo, privind programările meciurilor de la Roland Garros

Nicu Savin

Actualizat 03/06/2022 la 09:34 GMT+3

Iga Swiatek s-a calificat fără emoții în semifinalele turneului de la Roland Garros, învingând-o în două seturi pe Jesica Pegula, scor 6-3, 6-2. La final, poloneza a vorbit despre programarea partidelor din sesiunile de seară de la Roland Garros și a s-a declarat dezamăgită de afirmația lui Amelie Mauresmo, directorul Grand Slam-ului parizian, care a spus că meciurile masculine sunt mai atractive.

Iga Swiatek e în semifinale la Roland Garros! Poloneza, victorie clară cu Jessica Pegula la Paris

Iga Swiatek continuă să facă legea în tenisul feminin. Poloneza a ajuns la 33 de victorii consecutive în circuit, după ce a învins-o pe Jesica Pegula, scor 6-3, 6-2, și s-a calificat în semifinalele Grand Slam-ului de la Roland Garros.
Unibet - Roland Garros 2022
La conferința de presă de după meci, liderul mondial a vorbit despre subiectul programărilor partidelor din sesiunile de seară de la Paris. În cele 10 zile de concurs scurse până acum, un singur meci de pe tabloul feminin a avut loc în sesiunea de seară. Amelie Mauresmo, directorul turneului, a explicat că decizia are la bază interesul mult mai mare pentru tenisul masculin în rândul fanilor.
Swiatek s-a arătat dezamăgită de afirmația franțuzoaicei și a menționat că tenisul feminin poate fi la fel de atrăgător pentru public, la fel ca cel masculin.
"Este puțin dezamăgitor și surprinzător pentru că a fost și ea în WTA (n.r. Amelie Mauresmo). În ceea ce mă privește, este punctul meu de vedere, cred că e mai bine să se joace la ore normale pentru jucători. Dar este și partea distractivă. Îmi place să arăt cel mai bun tenis al meu la fiecare meci. Cred că este o părere personală a fiecărui individ dacă îi place mai mult tenisul masculin sau tenisul femininsau dacă e o egalitate în acest sens. Unii ar putea spune că tenisul feminin este imprevizibil și fetele nu sunt consecvente. Dar acest lucru poate fi, de asemenea, ceva care este cu adevărat atrăgător și poate genera interes pentru foarte mulți oameni.", a spus Iga Swiatek.

Iga Swiatek continuă să amenințe recorduri

În urma victoriei de azi în fața Jesicăi Pegula, liderul mondial a egalat-o pe Justine Henin în topul jucătoarelor cu cele mai multe succese la rând în mileniul 3 și este la numai două victorii distanță de egalarea recordului deținut de Venus Williams (35 de victorii). Serena Williams este pe doi în această ierarhie, cu 34 de victorii consecutive.
Iga a fost în semifinale și la Australian Open (a pierdut cu Danielle Collins) și a devenit astfel doar a 7-a jucătoare din ultimii 22 de ani care ajunge în careul de ași la primele două turnee de Grand Slam ale unui sezon. Doar Martina Hingis, Justine Henin, Kim Clijsters, Ana Ivanovic, Eugenie Bouchard și Maria Sharapova se mai pot lăuda cu această performanță.
De asemenea, Swiatek a ajuns la 14 victorii consecutive pe zgură. Începând din 2000 încoace, numai Serena Williams a avut o serie mai lungă de succese pe suprafața roșie, între edițiile din 2015 și 2016 de la Roland Garros (20).
Ținând cont de forma sa extraordinară, dar și de adversarele pe care le va întâlni, Iga Swiatek este mare favorită să câștige al doilea titlu la Paris, după cel din 2020. În semifinale, Iga va juca împotriva Dariei Kasatkina, iar în cazul unui succes va lupta pentru trofeu cu Martina Trevisan sau Cori Gauff.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 1 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo