Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

LIVEBLOG Roland Garros | Iga Swiatek - Coco Gauff e marea finală feminină la Paris

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 02/06/2022 la 19:20 GMT+3

Coco Gauff s-a calificat în premieră în marea finală de la Roland Garros după ce a trecut de Martina Trevisan. Americanca o va înfrunta sâmbătă la Paris pe Iga Swiatek, care a trecut de Kasatkina în penultimul act.

Coco Gauff - Iga Swiatek

Credit imagine: Getty Images

Coco Gauff - Martina Trevisan, a doua semifinală la Roland Garros

UPDATE / Coco Gauff s-a calificat în premieră în marea finală a unui turneu de Grand Slam, la Roland Garros. Americanca în vârstă de 18 ani a trecut de Martina Trevisan în penultimul act cu scorul de 6-3, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 25 de minute de joc.
Într-o semifinală cu foarte multe erori de fiecare parte, cu o mulțime de break-uri în dreptul fiecărei jucătoare, Coco Gauff a făcut prima pasul în față și a reușit să se desprindă de Martina Trevisan. Italianca de pe locul 59 a acuzat și dureri la coapsa dreaptă, motiv pentru care a primit îngrijiri medicale.
UPDATE / Coco Gauff câștigă primul set al semifinalei cu scorul de 6-3, după 45 de minute de joc. Nu mai puțin de 6 break-uri au fost în manșa inaugurală.
UPDATE / Martina Trevisan începe la serviciu acest meci.

Iga Swiatek - Daria Kasatkina, prima semifinală la Roland Garros, câștigată de poloneză

UPDATE / Iga Swiatek s-a calificat fără emoții în marea finală a turneului de la Roland Garros, pe care l-a câștigat în 2020. Poloneza, în vârstă de 21 de ani, s-a impus în fața Dariei Kasatkina cu scorul de 6-2, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 5 minute de joc.
Iga Swiatek a obținut astfel victoria consecutivă cu numărul 34 în circuitul feminin de tenis. Liderul mondial din WTA nu a părut nicio clipă vulnerabilă în fața rusoaicei. Deși Kasatkina putea să micșoreze proporțiile scorului, rusoaica nu a profitat de șansele pe care le-a avut în fața polonezei.
picture

Iga Swiatek, victorie clară cu Daria Kasatkina! Poloneza e în marea finală la Roland Garros

UPDATE / Iga Swiatek câștigă setul inaugural cu scorul de 6-2, după 36 de minute de joc.
UPDATE / Iga Swiatek începe la serviciu meciul cu Daria Kasatkina.
Știre inițială
După ce miercuri au fost stabiliți ultimii sportivi calificați în semifinale la Roland Garros, astăzi, pe zgura de la Paris, se vor disputa cele două meciuri din semifinalele de pe tabloul feminin.
Astfel, pentru un loc în finala celui de-al doilea Grand Slam al anului, se duelează Iga Swiatek și Daria Kasatkina, respectiv Martina Trevisan și Cori Gauff.
Cele două partide vor avea loc pe arena Philippe Chatrier, cu începere de la ora 16:00, ora României, urmând a fi transmise în direct pe Eurosport și Eurosport Player.

Iga Swiatek - Daria Kasatkina, prima semifinală de la Roland Garros

Pentru primul loc în finala feminină de la Roland Garros, Iga Swiatek o va înfrunta pe Daria Kasatkina. Poloneza este marea favorită la calificarea în ultimul act al Grand Slam-ului de la Paris, liderul WTA având 33 de victorii consecutive în acest an.
După ce a trecut fără probleme de Lesia Tsurenko (6-2, 6-0), Alison Riske (6-0, 6-2) și Danka Kovinic (6-3, 7-5), Swiatek a pierdut un prim set la Roland Garros în fața lui Qinwen Zheng, de care a trecut în două ore și 40 de minute, scor 6-7 (5), 6-0, 6-2.
picture

Cele mai importante momente ale jocului Iga Swiatek - Qinwen Zheng, în optimile de finală la Paris

Ulterior, liderul WTA și-a demonstrat încă o dată forma de excepție în care se află, obținând o victorie rapidă, scor 6-3, 6-2, în fața Jessicăi Pegula, și s-a calificat în semifinalele Grand Slam-ului de la Paris, unde va da peste Daria Kasatkina.
Rusoaica, locul 20 WTA, este fără set pierdut la Roland Garros, unde a trecut până în penultimul act al competiției de Rebecca Sramkova (2-6, 0-6), Fernanda Contreras Gomez (0-6, 3-6), Shelby Rogers (3-6, 2-6), Camila Giorgi (6-2, 6-2) și Veronika Kudermetova (4-6, 6-7 (5)).
picture

DARIA KASATKINA - CAMILA GIORGI - Roland-Garros

Rămâne de văzut dacă Daria Kasatkina va reuși să facă surpriza și să o elimine din competiție pe Iga Swiatek sau dacă poloneza își va continua netulburată drumul spre finala de la Paris.
Citește și:

Martina Trevisan - Cori Gauff, a doua semifinală de la Roland Garros

Celălalt loc din finala turneului de la Roland Garros va fi adjudecat de învingătoarea din duelul Martina Trevisan - Cori Gauff. Italianca de 28 de ani a pierdut un singur set la această ediție a competiției, în sferturi, în fața canadiencei Leylah Fernandez, scor 6-2, 6-7 (3), 6-3, pe care a învins-o în două ore și 19 minute.
În celelalte meciuri, Trevisan s-a impus în minimum de seturi, eliminându-le de la Roland Garros pe Harriet Dart (6-0, 6-2), Magda Linette (3-6, 2-6), Daria Saville (6-3, 6-4) și Aliaksandra Sasnovich (7-6 (10), 7-5).
picture

Martina Trevisan, rezultat uimitor la Roland Garros! Italianca e prima semifinalistă la Pari

De cealaltă parte, Coco Gauff este într-o formă foarte bună și s-a calificat în semifinalele Grand Slam-ului parizian fără să piardă vreun set.
Americanca a trecut de Rebecca Marino (7-5, 6-0), Alison Van Uytvanck (6-1, 7-6 (4)), Kaia Kanepi (6-3, 6-4), Elise Mertens (4-6, 0-6) și Sloane Stephens (7-5, 6-2), încheind toate partidele în mai puțin de 100 de minute.
picture

Coco Gauff - Sloane Stephens - Roland-Garros

Înaintea partidei din semifinalele Roland Garros, Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a spus că Gauff este singura sportivă care ar putea să-i pună probleme Igăi Swiatek în cursa pentru trofeu, francezul fiind convins că americanca ar putea câștiga pe zgura de la Paris.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol