Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea sportivei cu care se va duela Irina Begu în turul 3 la Roland Garros! "De aceea sunt astăzi aici"

Bianca Dumitru

Publicat 27/05/2022 la 13:09 GMT+3

Leolia Jeanjean s-a calificat joi în turul 3 la Roland Garros, după ce a învins-o pe favorita nr. 8 a competiției, Karolina Pliskova, scor 6-2, 6-2. Sportiva din Franța, ocupanta locului 227 WTA, o va înfrunta pentru un loc în optimi pe Irina Begu.

Leolia Jeanjean - Karolina Pliskova - Roland-Garros

Leolia Jeanjean a obținut joi calificarea în turul 3 la Roland Garros, eliminând-o pe Karolina Pliskova, a opta favorită a competiției, cu scorul de 6-2, 6-2. Pentru un loc în sferturi, franțuzoaica va da peste Irina Begu, cea care a trecut în turul 2 de Ekaterina Alexandrova.
După calificarea în turul 3, Jeanjean, prezentă la Roland Garros datorită unui wildcard, a vorbit despre cum crede că i se va schimba viața ca urmare a victoriei obținute în fața fostului lider WTA.
"Nici măcar eu nu am o explicație pentru victorie. Nici măcar nu-mi dau seama ce se întâmplă. Știu că am 26 de ani și este primul meu Grand Slam. Am crezut că voi pierde în primul tur în două seturi și m-am trezit învingând un jucător de top 10.
Deci sincer, nu am nimic altceva de spus. Nu prea știu cum se poate, ce se întâmplă. Încerc doar să dau tot ce pot pentru a juca tenis și asta funcționează până acum", a declarat Leolia Jeanjean.
Citește și:

Povestea adversarei din turul 3 la Roland Garros a Irinei Begu

Jeanjean, care se remarcase drept o junioară de top în Franța, ar fi putut ajunge o jucătoare importantă până când s-a accidentat la genunchi, ceea ce a determinat-o să renunțe la sport și să plece în Statele Unite pentru a studia pentru o diplomă în finanțe.
După ce s-a recuperat, franțuzoaica a început să se gândească la faptul că ar putea reveni în circuit, considerând că merită să-și dea o șansă. Acum, sportiva de 26 de ani este de părere că a făcut o alegere bună, fiind sigură că încrederea pe care a avut-o în ea a ajutat-o să ajungă până în acest punct.
"M-am accidentat la genunchi, așa că nu am jucat doi ani. Atunci am decis să merg în SUA și să-mi fac studiile. Apoi, m-am gândit că ar trebui să încerc să joc câteva turnee ITF, care au mers foarte bine, am ajuns până în semifinale. Atunci m-am gândit: 'OK, poate dacă exersez suficient de mult, revin în formă'.
Am vrut doar să-mi mai dau o șansă pentru că, în mintea mea, îmi spuneam că dacă am fost bună când aveam 14, 15 ani, de ce nu pot fi bună 10 ani mai târziu? De aceea mi-am asumat această șansă și până acum funcționează.
Când m-am oprit să joc din cauza accidentării, nu mi-am spus niciodată că voi ajunge cândva în turul 3 al unui Grand Slam. Cred că faptul că nu am renunțat niciodată, că am crezut mereu în mine, probabil că de aceea sunt aici astăzi", a adăugat sportiva.
Leolia Jeanjean a explicat că, după calificarea în turul 3 la Roland Garros, viața ei se va schimba, urmând a se întoarce în circuitul WTA, renunțând la participarea la turneele ITF. Sportiva a spus că și-ar dori să ajungă în top 100 WTA și să participe la mai multe turnee de Grand Slam.
"Bineînțeles că programul meu se va schimba, pentru că mă așteptam să joc la turnee ITF și alte competiții de rang scăzut. Acum, cu siguranță, voi merge la turnee WTA. Nu am nicio limită de clasament. Mi-ar plăcea să fiu în top 100 și să pot juca la Grand Slam-uri. Voi continua să joc și vom vedea ce se întâmplă", a conchis Jeanjean, citată de site-ul oficial al Roland Garros.
Meciul dintre Leolia Jeanjean și Irina Begu, din turul 3 al competiției de pe zgura de la Paris, se va disputa sâmbătă, la o oră care va fi anunțată în cursul acestei zile.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 27 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo