Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep a defilat în primul tur la Roland Garros, după ce a ajuns în top! Statistica e elocventă

Nicu Savin

Actualizat 25/05/2022 la 13:05 GMT+3

Simona Halep va debuta astăzi la ediția din acest an de la Roland Garros. Adversară îi va fi Nastaja Schunk, o jucătoare din Germania ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky looser, astfel că sportiva noastră este mare favorită. După ce a devenit o jucătoare de top, românca a trecut mereu de primul tur la Grand Slam-ul parizian, ultima înfrângere în runda inaugurală datând din 2013.

Roland Garros: Top 5 lovituri reușite de Simona Halep la Paris

Simona Halep își începe astăzi aventura la Roland Garros, iar startul ar trebui să fie unul lipsit de emoții. Românca o va întâlni pe Nastasja Schunk, ocupanta locului 165 WTA. În vârstă de doar 18 ani, sportiva din Germania nu ar trebui să reprezinte vreun pericol pentru super-campioana noastră. Tânăra jucătoare se află în premieră pe tabloul unui turneu de Grand Slam și, deși e destul de talentată, lipsa de experiența nu o recomandă pentru a produce surpriza.
Unibet - Roland Garros 2022
În istoria participărilor sale la Roland Garros, Simona Halep a avut mereu parte de debuturi cu dreptul, mai ales după ce a devenit o jucătoare importantă în circuit. Românca nu a mai pierdut în primul tur la Paris din 2013, când ceda în fața Carlei Suarez Navarro, în 3 seturi. Simona era atunci pe locul 57 WTA, în timp ce iberica era cap de serie.
Până atunci, Simona mai pierduse de două ori în runda inaugurală la Roland Garros: în 2010 (în fața lui Sam Stosur, cap de serie 7) și în 2012 (în fața Petrei Cetkovska, cap de serie 24).
Începând cu 2014, an în care a ajuns în prima ei finală la Paris (pierdută cu Sharapova), Simona Halep a trecut de fiecare dată de primul tur, având rareori emoții. Singurele ediții în care sportiva noastră a cedat set în primul tur au fost în 2018, cu Alison Riske, și în 2019, cu Alja Tomlojanovic, dar la fiecare dintre acele meciuri Simona a câștigat clar decisivul.
Citește și:

Simona Halep, sigură pe ea în startul turneelor de Grand Slam, după ce a devenit o jucătoare de top

La celelalte turnee de Grand Slam, Simona a avut câteva sincope în turul 1, dar în general s-a descurcat bine în partidele din primul tur. La Australian Open, românca a fost eliminată în runda inaugurală de 4 ori în carieră (2012, 2013, 2016 și 2017). Cel mai mare șoc a venit în 2016, când era a doua favorită a competiției și a cedat în două seturi în fața chinezoaicei Shuai Zhang, venită din calificări.
La Wimbledon, Simona a pierdut de numai două ori în primul tur: în 2012 (cu Anabel Median Garriguez) și în 2015 (cu Jana Cepelova). La US Open, sportiva noastră a părăsit prematur competiția în 3 rânduri: 2010 (cu Jelena Jankovic), 2017 (cu Maria Sharapova) și 2018 (cu Kaia Kanepi). Evident, cea mai mare dezamăgire a fost la ultima dintre aceste contraperformanțe, mai ales că Simona era la acea vreme lider mondial.
Așadar, cu câteva sincope, Simona Halep a fost sigură pe ea la debutul în turneele de Grand Slam, iar aceste statistici vorbesc de la sine. Din cele 43 de prezențe pe tabloul principal la marile turnee, Simona a trecut de primul tur de 31 de ori, majoritatea din cele 12 eșecuri venind în prima parte a carierei.
Judecând după acest aspect, meciul cu Nastasja Schunk de la Roland Garros nu ar trebui să-i ridice mari probleme sportivei noastre. Duelul dintre Halep și Schunk va fi al 4-lea pe arena Simonne Mathieu și va începe în jurul orei 15:30, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 24 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo