Simona Halep s-a calificat cu emoţii în turul al doilea al turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de nemțoaica Nastasja Schunk, 6-4, 1-6, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 50 de minute de joc. Deși e pe locul 165 în clasament și a acces pe tabloul principal ca lucky loser, Schunk a arătat calități excepționale în fața fostului lider mondial din WTA.
Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi finalistă în 2014 şi 2017, nu a jucat la ediţia trecută a turneului parizian, fiind accidentată. Halep va juca în continuare împotriva chinezoaicei Qinwen Zheng, care a trecut în primul tur de Zanevska în două seturi, scor 6-3, 6-1. Totuși, Halep va trebui să producă un tenis de înaltă calitate pentru a emite pretenții la fazele finale ale turneului de la Paris, pe care l-a câștigat în 2018.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Simona Helep scrie istorie la Wimbledon! Borna incredibilă atinsă după victoria cu Anisimova
ACUM O ORĂ

Simona Halep, risc maxim în turul 1 de la Roland Garros: "Schunk putea câștiga în 2 seturi!"

Unul dintre experții Eurosport, Mischa Zverev, i-a ținut pumnii strânși compatrioatei Nastasja Schunk, care deși a jucat excepțional, fără teamă, a cedat în final în 3 seturi în fața Simonei Halep: "Ar fi putut câștiga meciul în două seturi. Trebuie să ia acest sentiment cu ea acum. A fost în avantaj în primul set, apoi a făcut câteva greșeli, asta se întâmplă când ești un jucător tânăr. A câștigat cu ușurință al doilea set cu 6:1 - și trebuie să-și spună: Data viitoare, voi încheia în două seturi", a spus Mischa Zverev despre jucătoarea din Germania.
Simona Halep a câştigat turneul de la Roland Garros în 2018 şi a mai fost finalistă în 2014 şi 2017. În 2020, Halep nu a participat la Grand Slamul de la Paris, ea fiind accidentată. În 2020, românca a părăsit turneul în faza optimilor de finală, fiind învinsă atunci de actualul lider mondial din WTA, Iga Swiatek (6-1, 6-2).
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/24/3379443.jpg
Wimbledon
Simona Halep nu o sperie pe Rybakina! Aceasta a indicat unde va fi cheia semifinalei de la Wimbledon
ACUM 3 ORE
Wimbledon
Simona Halep a vorbit despre meciul cu Rybakina, din semifinala de la Wimbledon: "Mă aștept la asta"
ACUM 4 ORE