GAME, SET & MECI! Simona Halep trece de Nastasja Schunk și e în turul 2 la Roland Garros. Campioana noastră s-a impus cu scorul de 6-4, 1-6, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 50 de minute de joc. În continuare, Simona Halep se va duela cu chinezoaica Qinwen Zheng, care a trecut luni de Zanevska în două seturi, scor 6-3, 6-1.
 • 5-1. Schunk rezistă în meci, dar Simona Halep va servi pentru a se califica în turul 2.
 • 5-0. Simona Halep e dezlănțuită pe teren în acest moment. E la doar un game distanță de turul 2.
 • 4-0. Simona Halep obține un nou break și e la doar două game-uri distanță de calificarea în turul 2.
 • 3-0. Simona Halep își face serviciul! E la 3 game-uri distanță de calificarea în turul 2.
 • 2-0. Simona Halep obține break-ul în debutul setului decisiv. Presiunea rămâne.
 • 1-0. Simona Halep salvează 2 mingi de break și începe cu bine setul decisiv.
 • Începe setul decisiv.
 • 1-6. Nastasja Schunk câștigă setul secund! Avem set decisiv în turul inaugural.
 • 1-5. Simona Halep servește excelent și rămâne, pentru moment, în setul 2. Schunk va servi pentru a trimite meciul în decisiv.
 • 0-5. Schunk pare de neoprit în setul 2. Simona Halep va servi pentru a rămâne în setul 2.
 • 0-4. Schunk mai face un break, iar nemțoaica e foarte aproape de forțarea unui set decisiv.
 • 0-3. Exact ca în setul secund, Simona Halep se regăsește la 3- game-uri în urmă. Schunk e din nou pe val.
 • 0-2. Nastasja Schunk câștigă primul break al setului 2.

Simona Halep, punct senzațional cu Schunk la Roland Garros! Reacție neprețuită pentru Simo

Wimbledon
Paula Badosa, după înfrângerea cu Simona Halep de la Wimbledon: "Nu sunt prea multe lucruri de spus"
ACUM 5 ORE
 • 0-1. Nastasja Schunk își câștigă game-ul de serviciu în debutul setului 2.
 • Începe setul secund.
 • 6-4. Simo revine de la 15-40 și câștigă game-ul de serviciu, punând capăt primului set după 41 de minute de joc!

Așa a câștigat Simona Halep setul 1 cu Nastasja Schunk, în primul tur la Roland Garros

 • 5-4. Excelent! Simona Halep face break-ul și va servi pentru a-și adjudeca setul inaugural.
 • 4-4. Simona Halep își face game-ul de serviciu și egalează.
 • 3-4. Simona Halep reușește să joace foarte bine la retur și se apropie din nou la un game de Schunk.
 • 2-4. Simona Halep nu reușește să egaleze, iar Schunk are din nou avantaj.
 • 2-3. Simona Halep a pornit remontada în acest început de meci. Campioana noastră va servi pentru a egala la 3.
 • 1-3. Simona Halep își face serviciul pentru prima dată în meci.
 • 0-3. Nastasja Schunk și-a consolidat break-ul.
 • 0-2. Nastasja Schunk reușește primul break al meciului.

Primul punct câștigat de Simona Halep în meciul cu Schunk în turul 1 la Roland Garros 2022

 • 0-1. Nastasja Schunk începe cu dreptul la serviciu.
UPDATE / Simona Halep a câștigat tragerea la sorți și a ales să primească în primul game al meciului.
UPDATE / În câteva minute începe meciul dintre Simona Halep și Nastasja Schunk, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
UPDATE / Meciul dintre Simona Halep și Nastasja Schunk va începe după ora 19.45, ora României. Un meci amânat ieri a fost programat azi pe Arena Simonne Mathieu înainte de duelul Simonei, astfel că partida cu Schunk va începe după încheierea partidelor Pliskova - Andrianjafitrimo, Paire - Ivashka (întrerupt ieri la scorul de 3-6, 2-1) și Tiafoe - Bonzi.
Știre inițială
Simona Halep e pregătită să aibă un start lansat la Roland Garros, unde speră să atingă forma de joc optimă pentru a juca a patra finală pe zgura pariziană. În acest an intră în scenă alături de un alt antrenor uriaș la nivel mondial, Patrick Mouratoglou. Pregătirea nu a fost ideală, în contextul în care atât la Madrid, cât și la Roma nu a obținut rezultatele pe care și le-ar fi dorit.
Simona Halep ar fi trebui să joace în turul 1 cu Ana Konjuh, dar croata s-a retras, astfel că sportiva noastră va avea parte de o adversară și mai modestă. Este vorba despre nemțoaica Nastasja Schunk, ocupanta locului 165 WTA.
În vârstă de doar 18 ani, sportiva din Germania nu ar trebui să reprezinte vreun pericol pentru super-campioana noastră. Tânăra jucătoare se află în premieră pe tabloul unui turneu de Grand Slam și, deși e destul de talentată, lipsa de experiența nu o recomandă pentru a produce surpriza.
Excelentă în calificări în duelurile cu Pigossi (Brazilia) și Cepede (Paraguay), germanca s-a înclinat în ultimul tur, în fața lui Hailey Baptiste (SUA), scor 5-7, 6-4, 2-6. Din fericire pentru ea, Schunk a prins un loc de lucky loser și acum va avea ocazia să debuteze într-un Grand Slam contra uneia dintre cele mai mari campioane din tenisul mondial din ultimii 10 ani, Simona Halep.

Simona Halep - Nastasja Schunk, în turul 1 la Roland Garros

Meciul Simonei Halep cu Schunk va începe în jurul orei 15:30, asta dacă ploaia nu va influența la fel ca ieri buna desfășurare a partidelor. Duelul campioanei noastre este al 4-lea de pe arena Simonne Mathieu, după confruntările Andrianjafitrimo - Karolina Pliskova, Paire - Ivashka (se continuă de la scorul de 3-6, 2-1) și Tiafoe - Bonzi.
Dacă va trece de Schunk, Simona Halep va da piept în turul secund cu Qinwen Zheng, o chinezoaică de 19 ani extrem de talentată. Asiatica a trecut fără emoții în manșa inagururală de belgianca Maryna Zanevska, numărul 62 WTA, scor 6-3, 6-1.
Asiatica s-a calificat astfel în turul secund la un turneu de Grand Slam pentru a doua oară în cariera sa. Aceeași fază a competiției a atins-o și în iarnă, la Australian Open, la debutul într-un Mare Șlem.
Fără titlu WTA, Zheng are un procentaj de 100% în finalele de turnee challenger la care a participat: 8/8. 4 dintre aceste titluri au venit pe zgură, una chiar împotriva unei reprezentante a ţării noastre, Gabriela Talabă (2020, la Frydek-Mistek).
Citește și:

Simona Halep - Nastasja Schunk, în turul 1 la Roland Garros | Primul Grand Slam alături de Mouratoglou

Pentru Simona Halep, meciul de azi va reprezenta debutul la un turneu de Grand Slam cu Patrick Mouratoglou în lojă. Încă de la Madrid și Roma, specialiștii au identificat câteva aspecte la care Simona a prograsat în scurta perioadă în care a lucrat cu francezul, astfel că există premise pentru ca lucrurile să se îmbunătățească pe parcursul turneului de la Roland Garros.
Mouratoglou a explicat că încearcă să-și facă treaba cum poate mai bine, dar a subliniat că un antrenor de tenis nu poate face minuni și nu poate lucra pe mai multe fronturi.
"Treaba mea este să ajut pe cineva să realizeze ceva. Deci, a judeca ar fi la fel de ridicol din partea mea ca și cum un psihiatru și-ar judeca pacientul. Bineînțeles, dacă în relația antrenor-jucător există ceva care mi se pare toxic, voi încerca să remediez acest lucru, pentru că există șanse mari ca asta să aibă un impact negativ asupra performanței.
Dar nu poți să alergi după toți iepurii în același timp pentru că vei pierde absolut totul. Nu pot fi un antrenor, un psihiatru, un consilier financiar... Nu sunt Dumnezeu. Sunt aici pentru o anumită misiune și vreau să o îndeplinesc cu succes", a spus Mouratoglou înainte de Roland Garros, pentru revista 40A.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/23/3378597.jpg
Wimbledon
Ce a scris presa din Spania despre victoria Simonei Halep în fața Paulei Badosa de la Wimbledon
ACUM 7 ORE
Wimbledon
Experții, uluiți de victoria Simonei Halep cu Badosa la Wimbledon: "Nicio fisură în jocul ei"
ACUM 8 ORE