Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep şi-a aflat adversara din turul 2 de la Roland Garros. Evoluţie entuziasmantă pentru aceasta

Cristian Mihală

Actualizat 25/05/2022 la 12:47 GMT+3

Simona Halep și-a aflat adversara din turul doi de la Roland Garros. În condițiile în care va trece de Nastasja Schunk, românca o va întâlni în turul secund pe Qinwen Zheng, locul 74 WTA.

Simona Halep

Credit imagine: Getty Images

Simona Halep va intra în concurs la Roland Garros abia marți, dar azi s-a disputat partida care îi dă sportivei noastre adversara din turul secund, evident, dacă va ajunge acolo.
Unibet - Roland Garros 2022
Campioana din 2018 de la Paris o va întâlni în manșa secundă pe Qinwen Zheng, o chinezoaică de 19 ani extrem de talentată. Asiatica a trecut fără emoții în manșa inagururală de belgianca Maryna Zanevska, numărul 62 WTA, scor 6-3, 6-1.
Zheng a servit excelent azi, trimițând 6 ași și a câștigat 95% din punctele jucate cu primul serviciu. I-a oferit adversarei o singură oportunitate de break, pe care a și salvat-o. Cu 27 de lovituri câștigătoare și doar 10 neforțate, asiatica merge în turul secund pentru a doua oară în cariera sa la un turneu de Grand Slam. Aceeași fază a competiției a atins-o și în iarnă, la Australian Open, la debutul într-un Mare Șlem.
Fără titlu WTA, Zheng are un procentaj de 100% în finalele de turnee challenger la care a participat: 8/8. 4 dintre aceste titluri au venit pe zgură, una chiar împotriva unei reprezentante a ţării noastre, Gabriela Talabă (2020, la Frydek-Mistek).

Simona Halep vs Nastasja Schunk, marți la Roland Garros, în primul tur. Cine este germanca

În vârstă de doar 18 ani, sportiva din Germania nu ar trebui să reprezinte vreun pericol pentru super-campioana noastră. Tânăra jucătoare se află în premieră pe tabloul unui turneu de Grand Slam și, deși e destul de talentată, lipsa de experiența nu o recomandă pentru a produce surpriza.
Pe locul 167 WTA, Schunk este o sportivă de mână stângă, care are ca rezultat al carierei finala de junioare de la Wimbledon 2021, unde a pierdut în fața Ane Mintegi del Olmo.
Schunk și-a făcut debutul în circuitul WTA anul trecut, la turneul de la Stuttgart, unde a primit un wildcard și unde a fost învinsă încă din primul tur de Belinda Bencic.
În circuitul WTA nu are vreo performanță notabilă, însă în ITF a reușit 4 finale, două dintre ele câștigate. Este o jucătoare care preferă zgura, dovadă că 3 din cele 4 ultime acte jucate au venit în competiții care s-au desfășurat pe suprafața roșie.
Excelentă în calificări în duelurile cu Pigossi (Brazilia) și Cepede (Paraguay), germanca s-a înclinat în ultimul tur, în fața lui Hailey Baptiste (SUA), scor 5-7, 6-4, 2-6. Din fericire pentru ea, Schunk a prins un loc de lucky loser și acum va avea ocazia să debuteze într-un Grand Slam contra uneia dintre cele mai mari campioane din tenisul mondial din ultimii 10 ani, Simona Halep.
Disputa dintre Halep și Schunk va avea loc marți, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 23 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo