Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine e Nastasja Schunk, noua adversară a Simonei Halep din primul tur la Roland Garros

Cristian Mihală

Publicat 21/05/2022 la 20:05 GMT+3

Ana Konjuh (Croația, 66 WTA), adversara Simonei Halep (România, 19 WTA) din primul tur de la Roland Garros, s-a retras din competiție. Românca o va înfrunta pe Nastasja Schunk, din Germania, o sportivă de 18 ani complet necunoscută.

Nastasja Schunk erreicht Hauptfeld der French Open

Credit imagine: SID

Simona Halep a avut mare ghinion la tragerea la sorți pentru Roland Garros, în contextul în care va da, cel mai probabil, încă din optimi de Iga Swiatek, numărul unu mondial, sportivă care a "uitat" să piardă (are 5 turnee la rând câștigate, un singur set cedat).
Până acolo, Simo trebuia să deschidă "balul" contra Anei Konjuh, o sportivă din Croația cu un talent enorm, care a "explodat" devreme (sferturi la US Open, în 2016, și un loc în TOP 20 WTA la nici 18 ani). Doar că sportiva croată s-a accidentat și nu a putut onora turneul parizian, astfel că locul ei pe tablou a fost luat de tânăra Nastasja Schunk.

Simona Halep vs Nastasja Schunk, la Roland Garros. Cine este germanca

În vârstă de doar 18 ani, sportiva din Germania nu ar trebui să reprezinte vreun pericol pentru super-campioana noastră. Tânăra jucătoare se află în premieră pe tabloul unui turneu de Grand Slam și, deși e destul de talentată, lipsa de experiența nu o recomandă pentru a produce surpriza.
Pe locul 167 WTA, Schunk este o sportivă de mână stângă, care are ca rezultat al carierei finala de junioare de la Wimbledon 2021, unde a pierdut în fața Ane Mintegi del Olmo.
Schunk și-a făcut debutul în circuitul WTA anul trecut, la turneul de la Stuttgart, unde a primit un wildcard și unde a fost învinsă încă din primul tur de Belinda Bencic.
În circuitul WTA nu are vreo performanță notabilă, însă în ITF a reușit 4 finale, două dintre ele câștigate. Este o jucătoare care preferă zgura, dovadă că 3 din cele 4 ultime acte jucate au venit în competiții care s-au desfășurat pe suprafața roșie.
Excelentă în calificări în duelurile cu Pigossi (Brazilia) și Cepede (Paraguay), germanca s-a înclinat în ultimul tur, în fața lui Hailey Baptiste (SUA), scor 5-7, 6-4, 2-6. Din fericire pentru ea, Schunk a prins un loc de lucky loser și acum va avea ocazia să debuteze într-un Grand Slam contra uneia dintre cele mai mari campioane din tenisul mondial din ultimii 10 ani, Simona Halep.
Disputa dintre Halep și Schunk va avea loc luni, în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
CITEȘTE ȘI:
Programul românilor la Roland Garros
Duminică, în prima zi a competiţiei, vor evolua două românce, Sorana Cîrstea şi Gabriela Ruse.
Sorana Cîrstea (32 ani, 27 WTA), cap de serie numărul 26, va juca împotriva germancei Tatjana Maria (34 ani, 107 WTA), în faţa căreia s-a impus de două ori în tot atâtea înfruntări: 6-4, 7-6 (5) în 2013 în primul tur la Charleston şi 5-7, 7-6 (3), 6-2 în 2019 în primul tur la Limoges.
Gabriela Ruse (24 ani, 52 WTA) va avea un meci dificil, contra belgiencei Elise Mertens (26 ani, 33 WTA), cap de serie numărul 31.
La turneul parizian participă şapte românce pe tabloul de simplu, celelalte fiind Irina Begu, Ana Bogdan, Irina Bara şi Mihaela Buzărnescu.
Irina Begu (31 ani, 62 WTA) va avea şi ea un meci complicat cu incomoda jucătoare italiană Jasmine Paolini (26 ani, 57 WTA). Begu are 2-1 în meciurile directe, după victoriile din 2019, 7-6 (7), 6-2, în sferturi la Szekesfehervar (Ungaria), şi 2022, 3-6, 6-2, 6-3 în optimi la Melbourne Summer Set 2. Paolini a câştigat în 2019, în optimi la Palermo, cu 6-4, 5-7, 7-6 (4).
Cel mai greu meci îl va avea Ana Bogdan (29 ani, 91 WTA), contra belarusei Victoria Azarenka (32 ani, 15 WTA).
Irina Bara (27 ani, 114 WTA), venită din calificări, o va înfrunta pe kazaha Iulia Putinţeva (27 ani, 37 WTA).
Mihaela Buzărnescu a reuşit să acceadă pe tabloul principal ca 'lucky loser', după ce a pierdut, vineri, în ultima rundă a calificărilor. Buzărnescu o va înfrunta în primul tur pe americanca Madison Brengle (32 ani, 58 WTA). Brengle a câştigat singurul lor meci direct, în 2018, semifinale la Midland, cu 6-4, 6-1.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo