Iga Swiatek a sosit la Roland Garros ca mare favorită, după o serie incredibilă de 28 de victorii și 5 turnee câștigate. Poloneza în vârstă de 20 de ani a câștigat deja turneul de Grand Slam în 2020. Liderul mondial ar putea să o înfrunte în optimile de finală pe Simona Halep.
Roland Garros
Experții Eurosport au analizat succesul polonezei Iga Swiatek la Roland Garros. "A fost o mașinărie"
04/06/2022 LA 18:43
Iga a stat azi de vorbă cu mass-media la Roland Garros, cu o zi înainte de startul turneului. Jucătoarea din Polonia a mărturisit că turneul parizian este unul inovator pentru ea:
"Întotdeauna îmi place să vin aici și, de asemenea, îmi amintesc adesea de primul meu Grand Slam pentru juniori, care a însemnat o experiență grozavă. Atunci am decis că aceasta este viața pe care mi-aș dori să o am, că mă voi dedica foarte mult pentru a fi cea mai bună jucătoare de tenis. De aceea, Roland Garros este un turneu inovator pentru mine, unde am învățat multe", a declarat Swiatek.

Iga Swiatek, avertisment și pentru Simona Halep: "Mă simt puternică și pot face mult mai mult"

Liderul mondial ajunge în 2022 într-o poziție foarte solidă, fiind o jucătoare totat diferită față de cea care a jucat în ultimii 2 ani. A spus-o chiar Iga, rezultatele din ultima vreme oferindu-i foarte multă siguranță:
"Mă simt diferit, dar are un impact pozitiv. Și mă bucur că pot folosi toate experiențele mele din anii precedenți. Faptul că am câștigat atâtea puncte (a adunat deja 5300 de puncte, dublu cât următoarea în 2022, Ons Jabeur – 2520 de puncte) mă face fericită și mă gândesc că este deja un sezon foarte bun. Să fiu numărul unu cu un diferență atât de mare nu mă stresează. Mă simt relaxată, oricum vreau să-mi continui munca și scopul meu este să mă concentrez foarte mult pe asta. Un Grand Slam poate provoca o presiune mai mare decât de obicei. Vreau să-mi pot realiza planurile pas cu pas și să fiu concentrat pe fiecare meci."
Cu această ocazie, Iga Swiatek a vorbit și despre oamenii din spatele evoluției din ultima perioadă: "Antrenorul Tomasz Wiktorowski m-a convins să joc un tenis mai agresiv, să fiu mai dominantă pe teren. Mă bucur că am avut încredere în el în acest domeniu. Lucrul cu Daria Abramowicz, psihologul meu, are de asemenea un impact mare. Sezonul trecut au fost suișuri și coborâșuri și anul acesta pot profita de lecțiile pe care le-am avut. Nu pot să uit de Maciek Ryszczuk, antrenorul meu de pregătire fizică. Intensitatea sezonului este masivă și datorită lui evit orice accidentare. Mă simt puternică și pot face mult mai mult în timpul meciurilor. Deci este un amestec de muncă a multor oameni."
PÂNĂ UNDE AJUNGE SIMONA HALEP LA ROLAND GARROS 2022?

Patrick Mouratoglou a remarcat-o pe Iga Swiatek, dar spune că poloneza poate fi învinsă de Simona Halep

Patrick Mouratoglou, antrenorul Simonei Halep, a remarcat la rândul lui, într-un interviu pentru CNN, saltul pe care Iga Swiatek l-a făcut recent, dar asta nu înseamnă că nu poate fi învinsă: "În ultima lună, Iga a dat dovadă de multă stabilitate din punct de vedere fizic, mental și din punct de vedere al tenisului. Este super solidă din toate punctele de vedere. De aceea a câștigat atât de mult. Dar cred că toată lumea este de învins".
Iar antrenorul francez este încrezător că forța mentală a Simonei Halep ar putea rivaliza cu Swiatek."Este și o jucătoare grozavă, dar ceea ce o face specială este faptul că este extrem de puternică mental. Simt că și Simona crede în ea însăși, iar combinația poate face minuni."
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros
Robert Lewandowski, momente unice trăite la Paris: "Astăzi, Iga este vedeta. Deci, toți ochii pe ea"
04/06/2022 LA 17:29
Roland Garros
Cum arată cifrele unui triumf fulger la Roland Garros! Iga Swiatek a fost irezistibilă la Paris
04/06/2022 LA 15:55