Simona Halep a suferit una dintre cele mai neașteptat îngrângeri ale carierei. Sportiva noastră a părăsit în turul doi Grand Slam-ul de la Roland Garros, fiind învinsă de chinezoaica Qinwen Zheng. Simona a câștigat clar primul set, dar apoi totul s-a năruit pentru ea, asta și din cauza problemelor medicale care i-au dat din nou bătăi de cap.

Halep a cerut intervenția doctorilor în setul 3 cu Zheng! Probleme pentru Simona la Roland Garros

Simona nu mai pierduse în turul secund la turneul său preferat din 2015. Atunci ajungea la Paris din postura de finalistă în anul precedent (a pierdut la Sharapova ultimul act din 2014), dar ceda inexplicabil în fața Marjanei Lucic-Baroni, scor 5-7, 1-6. De atunci, Simona a ajuns minin în faza optimilor de finală.
Wimbledon
Simona Halep - Paula Badosa LIVE TEXT, în optimile de la Wimbledon, LIVE pe Eurosport 2, ora 17:30
ACUM 11 MINUTE
De numai 3 ori în carieră, Simona a performat mai slab la Roland Garros, fiind eliminată în primul tur, dar se întâmpla în prima parte a carierei, înainte să ajungă în top (2010, 2012 și 2013).
Înfrângerea de azi reprezintă și un record negativ pentru cariera Simonei la Grand Slam-ul parizian. Qinwen Zheng este pe locul 74 WTA. Niciodată Simona nu a pierdut la Paris, pe tabloul principal, în fața unei jucătoare mai slab clasate în ierarhia mondială. Marjana Lucic Baroni se afla pe locul 70 în lume când o învingea pe româncă, în 2015.
Citește și:

Simona Halep va juca la cel puțin două turnee înainte de Wimbledon

Deși rezultatul de la Roland Garros este dezamăgitor, Simona trebuie să privească înainte și nu are prea mult timp de zăbovit. Urmează sezonul de iarbă, iar dacă problemele fizice nu sunt serioase e de așteptat ca românca să se pregătească la minim două turnee pentru Wimbledon.
Primele competiții de pe cea mai rapidă suprafață sunt programate în săptămâna 6-12 iunie, la S'Hertogenbosch și Nottingham, dar Simona nu s-a înscris la niciunul dintre acele turnee. Astfel, dacă nu va primi un wild card, românca va debuta pe iarbă la Birmingham, în perioada 13-19 iunie.
Simona Halep va participa abia pentru a 2-a oară la turneul de la Birmingham, care are o istorie de 40 de ani. Se întâmpla în 2015, când sportiva noastră se oprea în sferturi, fiind învinsă în 3 seturi de Kristina Mladenovic.
Ulterior, sportiva noastră va juca la Bad Homburg (Germania), turneu la care nu a participat nidiodată în carieră. Mai apoi va reveni, cel mai probabil, pe iarba de la Wimbledon, acolo unde nu a mai călcat de la triumful din 2019 (în 2020 nu s-a ținut din cauza pandemiei, iar în 2021 Simona a lipsit, fiind accidentată). Grand Slam-ul de la All England Club va avea loc în perioda 27 iunie -10 iulie.
Simona Halep are două titluri câștigate pe iarbă în carieră, la S'Hertogenbosch (2013) și Wimbledon (2019).
Wimbledon
Simona Halep - Paula Badosa, sub lupa specialiștilor! Singurul mod în care poate fi învinsă românca
ACUM 44 MINUTE
Wimbledon
Wimbledon 2022, scena surprizelor! Minim o jucătoare fără finală de Grand Slam va fi în ultimul act
ACUM 12 ORE