Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, la cel mai jos nivel din ultimii 6 ani, la Roland Garros! Borna negativă atinsă

Nicu Savin

Publicat 26/05/2022 la 20:42 GMT+3

Simona Halep a pierdut în turul secund la Roland Garros în fața chinezoaicei Qinwen Zheng, scor 6-2, 2-6, 1-6. Românca nu a mai părăsit atât de repede turneul său preferat din 2015 și niciodată în carieră nu a fost învinsă, pe tabloul principal, de o jucătoare atât de slab clasată.

Simona Halep, în genunchi după cel mai lung punct din setul 3 cu Zheng, în turul 2 la Roland Garros

Simona Halep a suferit una dintre cele mai neașteptat îngrângeri ale carierei. Sportiva noastră a părăsit în turul doi Grand Slam-ul de la Roland Garros, fiind învinsă de chinezoaica Qinwen Zheng. Simona a câștigat clar primul set, dar apoi totul s-a năruit pentru ea, asta și din cauza problemelor medicale care i-au dat din nou bătăi de cap.
picture

Halep a cerut intervenția doctorilor în setul 3 cu Zheng! Probleme pentru Simona la Roland Garros

Simona nu mai pierduse în turul secund la turneul său preferat din 2015. Atunci ajungea la Paris din postura de finalistă în anul precedent (a pierdut la Sharapova ultimul act din 2014), dar ceda inexplicabil în fața Marjanei Lucic-Baroni, scor 5-7, 1-6. De atunci, Simona a ajuns minin în faza optimilor de finală.
De numai 3 ori în carieră, Simona a performat mai slab la Roland Garros, fiind eliminată în primul tur, dar se întâmpla în prima parte a carierei, înainte să ajungă în top (2010, 2012 și 2013).
Înfrângerea de azi reprezintă și un record negativ pentru cariera Simonei la Grand Slam-ul parizian. Qinwen Zheng este pe locul 74 WTA. Niciodată Simona nu a pierdut la Paris, pe tabloul principal, în fața unei jucătoare mai slab clasate în ierarhia mondială. Marjana Lucic Baroni se afla pe locul 70 în lume când o învingea pe româncă, în 2015.
Citește și:

Simona Halep va juca la cel puțin două turnee înainte de Wimbledon

Deși rezultatul de la Roland Garros este dezamăgitor, Simona trebuie să privească înainte și nu are prea mult timp de zăbovit. Urmează sezonul de iarbă, iar dacă problemele fizice nu sunt serioase e de așteptat ca românca să se pregătească la minim două turnee pentru Wimbledon.
Primele competiții de pe cea mai rapidă suprafață sunt programate în săptămâna 6-12 iunie, la S'Hertogenbosch și Nottingham, dar Simona nu s-a înscris la niciunul dintre acele turnee. Astfel, dacă nu va primi un wild card, românca va debuta pe iarbă la Birmingham, în perioada 13-19 iunie.
Simona Halep va participa abia pentru a 2-a oară la turneul de la Birmingham, care are o istorie de 40 de ani. Se întâmpla în 2015, când sportiva noastră se oprea în sferturi, fiind învinsă în 3 seturi de Kristina Mladenovic.
Ulterior, sportiva noastră va juca la Bad Homburg (Germania), turneu la care nu a participat nidiodată în carieră. Mai apoi va reveni, cel mai probabil, pe iarba de la Wimbledon, acolo unde nu a mai călcat de la triumful din 2019 (în 2020 nu s-a ținut din cauza pandemiei, iar în 2021 Simona a lipsit, fiind accidentată). Grand Slam-ul de la All England Club va avea loc în perioda 27 iunie -10 iulie.
Simona Halep are două titluri câștigate pe iarbă în carieră, la S'Hertogenbosch (2013) și Wimbledon (2019).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo