Simona Halep s-a calificat cu emoţii în turul al doilea al turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de nemțoaica Nastasja Schunk, 6-4, 1-6, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 50 de minute de joc. Deși e pe locul 165 în clasament și a acces pe tabloul principal ca lucky loser, Schunk a arătat calități excepționale în fața campioanei din 2018 de la Roland Garros.
Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi finalistă în 2014 şi 2017, nu a jucat al ediţia trecută a turneului parizian, fiind accidentată. Halep şi-a asigurat un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA în urma victoriei din turul 1 de la Paris. Următoarea adversară a Simonei Halep va fi chinezoaica Qinwen Zheng, care a trecut în primul tur de Zanevska în două seturi, scor 6-3, 6-1.
CITEȘTE ȘI:
Wimbledon
Wimbledon, ziua 6, LIVEBLOG | Halep, Swiatek și Nadal, în acțiune! Kyrgios-Tsitsipas, meciul zilei
ACUM 2 ORE

Simona Halep – Qinwen Zheng, în turul 2 la Roland Garros, în direct pe Eurosport și Eurosport Player

Halep și Zheng s-au întâlnit o singură dată în circuitul feminin de tenis până acum, chiar la începutul anului, în semifinalele de la Melbourne Summer Set 1, iar Simona a câștigat în două seturi, scor 6-3, 6-2. Înaintea acelei partidei, Qinwen a vorbit la superlativ la adresa Simonei: "Când eram junioară, tata îmi vorbea despre ea, îmi spunea că este o luptătoare".
După un început bun de 2022 (a obținut 14 victorii în luna ianuarie), Zheng a mai reușit să se impună în doar 4 partide și a înregistrat 6 înfrângeri. Dacă va trece de Zheng, Simona Halep ar urma să dea peste câștigătoarea meciului dintre Cornet și Ostapenko. În orice caz, fostul lider mondial din WTA va trebui să producă un tenis de înaltă calitate pentru a emite pretenții la fazele finale ale turneului de la Paris, pe care l-a câștigat în 2018.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
https://i.eurosport.com/2022/05/23/3378597.jpg
Wimbledon
Simona Halep merge la Citi Open de la Washington. Cum este prezentată românca de organizatori
ACUM 4 ORE
Wimbledon
Simona Halep - Magdalena Frech LIVE BLOG, în turul 3 la Wimbledon, în jurul orei 16:30
ACUM 21 ORE