Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep – Qinwen Zheng, în turul 2 la Roland Garros: "Tata îmi vorbea despre ea!" Bilanțul întâlnirilor directe

Irina Aldea

Publicat 24/05/2022 la 22:29 GMT+3

Simona Halep a fost serios testată în primul tur la Roland Garros, însă campioana noastră a trecut cu brio de testul Nastasja Schunk. În runda secundă, Simona se va duela cu jucătoarea în vârstă de 19 ani, Qinwen Zheng.

Simona Halep, puncte magice pentru a încheia meciul cu Schunk în primul tur la Roland Garros

Simona Halep s-a calificat cu emoţii în turul al doilea al turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după ce a avut nevoie de trei seturi pentru a trece de nemțoaica Nastasja Schunk, 6-4, 1-6, 6-1, la capătul unui meci care a durat o oră și 50 de minute de joc. Deși e pe locul 165 în clasament și a acces pe tabloul principal ca lucky loser, Schunk a arătat calități excepționale în fața campioanei din 2018 de la Roland Garros.
Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi finalistă în 2014 şi 2017, nu a jucat al ediţia trecută a turneului parizian, fiind accidentată. Halep şi-a asigurat un cec de 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA în urma victoriei din turul 1 de la Paris. Următoarea adversară a Simonei Halep va fi chinezoaica Qinwen Zheng, care a trecut în primul tur de Zanevska în două seturi, scor 6-3, 6-1.
CITEȘTE ȘI:

Simona Halep – Qinwen Zheng, în turul 2 la Roland Garros, în direct pe Eurosport și Eurosport Player

Halep și Zheng s-au întâlnit o singură dată în circuitul feminin de tenis până acum, chiar la începutul anului, în semifinalele de la Melbourne Summer Set 1, iar Simona a câștigat în două seturi, scor 6-3, 6-2. Înaintea acelei partidei, Qinwen a vorbit la superlativ la adresa Simonei: "Când eram junioară, tata îmi vorbea despre ea, îmi spunea că este o luptătoare".
După un început bun de 2022 (a obținut 14 victorii în luna ianuarie), Zheng a mai reușit să se impună în doar 4 partide și a înregistrat 6 înfrângeri. Dacă va trece de Zheng, Simona Halep ar urma să dea peste câștigătoarea meciului dintre Cornet și Ostapenko. În orice caz, fostul lider mondial din WTA va trebui să producă un tenis de înaltă calitate pentru a emite pretenții la fazele finale ale turneului de la Paris, pe care l-a câștigat în 2018.
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland Garros 2022 - 24 mai, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo