Jucătorii care au dominat autoritar tenisul masculin în ultimii ani, sârbul Novak Djokovic (1 ATP), spaniolul Rafael Nadal (3 ATP) şi elveţianul Roger Federer (8 ATP), se află pe aceeaşi parte de tablou a turneului de la Roland Garros, al doilea de Grand Slam al anului. Această veste, venită joi după tragerea la sorți, a provocat multe reacții în lumea sportului alb.
În urma tregerii la sorți am aflat că Djokovic şi Federer s-ar putea întâlni în sferturile de finală dacă ambii vor reuși să treacă de adversarii lor din primele patru runde, învingătorul având posibilitatea să-l întâlnească pe Nadal în semifinale în cazul foarte probabil în care și spaniolul va accede în ''careul de aşi''.

Directorul turneului de la Roland Garros, declarația zilei la Paris

Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Vineri, luat la întrebări de jurnaliști, directorul turneului de la Roland Garros, Guy Forget, a oferit declarația zilei și a dezvăluit mesjaul primit de la agentul lui Rafael Nadal, de 13 ori câștigător al Cupei Mușchetarilor: "Agentul lui Nadal m-a rugat în glumă să-l scot pe Djokovic de pe partea lui de tablou".
În primul tur, Djokovic, care este şi principalul favorit, îl va avea ca adversar pe americanul Tennys Sandgren (66 ATP), Federer va juca împotriva unui adversar care va veni din calificări, iar Nadal, deţinătorul trofeului, îl va întâlni în turul inaugural pe australianul Alexei Popyrin (62 ATP). Rusul Daniil Medvedev, al doilea jucător al lumii îl va avea ca adversar pe Aleksandr Bublik (Kazahstan, 37 ATP), iar semifinaliştii din 2019, grecul Stefanos Tsitsipas şi argentinianul Diego Schwartzman, îi vor avea ca adversari pe francezul Jeremy Chardy (58 ATP), respectiv pe taiwanezul Yen-Hsun Lu (679 ATP).
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Fost număr 6 mondial, declarație surpriză: "Carlos Alcaraz e mai bun decât Nadal în multe feluri!"
01/12/2022 LA 10:33
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30