Cea de-a doua semifinală a ediției din 2021 de la Roland Garros va rămâne fără doar și poate în istoria turneului drept unul dintre cele mai spectaculoase meciuri jucate vreodată la Paris, rezultatul fiind cu atât mai uimitor cu cât campionul absolut Rafael Nadal a fost învins în patru seturi de marele lui rival, Novak Djokovic.
Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, s-a impus cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2, după un meci de 4 ore și 13 minute de joc, ducând la 30-28 scorul întâlnirilor directe și calificându-se în finala de la Paris. Nadal, de partea cealaltă, a ratat vineri seară șansa de a deveni recordman al circuitului ATP, cu cele mai multe titluri de Grand Slam. Ibericul rămâne la egalitate cu Federer, fiecare cu câte 20 de titluri majore cucerite în carieră.

Cu cine s-a antrenat Novak Djokovic la Roland Garros înaintea meciului cu Nadal

Tenis
Presezon plin de evenimente în tenis! Unde vor evolua Alcaraz, Swiatek și Djokovic în decembrie
01/12/2022 LA 11:27
Novak Djokovic s-a antrenat înaintea meciului cu Rafa Nadal cu un stângaci, student la Universitatea William Carey din Mississippi. Leo Bresson a primit vineri o șansă pe care nu o va uita niciodată, aceea de a fi de cealaltă parte a fileului pe un teren pe care se regăsește liderul mondial din ATP, Novak Djokovic. Sârbul l-a ales pe Bresson pentru că este stângaci, la fel ca Rafa, o caracteristică aparte în circuitul ATP, care influențează în mod direct stilul de joc.
https://i.eurosport.com/2021/06/16/3154925.png
"Nadal e stângaci, așa că Novak a căutat pe cineva la fel alături de care să se antreneze. Leo este stângaci de asemenea și a fost ales pentru a se antrena cu Nole înaintea semifinalei. Leo a ținut cu Novak și s-a bucurat enorm când a auzit că meciul cu Nadal e în top 3 favorite ale sale. Poate că Leo a avut și el un rol în această victorie. Nu toată lumea are șansa de a se antrena cu numărul 1 în lume într-un turneu de Grand Slam. Credem că Nole va avea cele mai multe titluri de Grand Slam, e o legendă a acestui sport", a spus Marc Lux, antrenorul lui Leo Bresson.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Top 5 cele mai tari meciuri din 2022 în ATP! Carlos Alcaraz, omul "partidelor de foc" din circuit
30/11/2022 LA 14:30
Tenis
Djokovic și-a făcut deja planul pentru 2023! La ce turneu își face pregătirea pentru Australian Open
27/11/2022 LA 19:54