Cum ar fi putut să înceapă altfel un meci dintre Rafa Nadal și Novak Djokovic decât cu un game de nouă minute? Spaniolul a reușit în cele din urmă să își păstreze, cu greu, serviciul. Totuși, începutul de meci a adus aminte de precedenta întâlnire dintre cei doi de la Roland Garros. Primele trei game-uri au fost extrem de echilibrate, cu schimburi lungi, însă în cele din urmă Nadal le-a câștigat pe toate.
A urmat apoi un serviciu confortabil pentru Nole pentru ca al șaptelea game al setului să aducă trei mingi de break pentru sârb. Nole a convertit-o pe a treia după o dublă greșeală a lui Nadal și a rămas în set. În cele din urmă primul set a fost ca un joc de-a șoarecele și pisica între Nadal și mingile de set. Spaniolul a condus cu 5-0 și a ratat șase mingi de set. La a șaptea ocazie spaniolul s-a impus în cele din urmă și a câștigat primul set cu 6-3. O primă parte plină de puncte spectaculoase, dramă și erori neforțate destule.
Roland-Garros
Top 5 puncte reușite de Rafael Nadal la Roland Garros 2021
02/06/2022 LA 09:38
Al doilea set a confirmat ceea ce era evident din sfârșitul primului - Djokovic era jucătorul în formă. Sârbul și-a făcut serviciul și apoi a luat break-ul din prima încercare. Totuși, Nadal nu s-a lăsat descumpănit iar spaniolul a obținut imediat rebreak-ul cu un backhand impecabil. Djokovic a făcut însă 4-2 după un break obținut greu - Rafa a salvat primele două mingi de break, însă a treia a fost prea mult iar jocul bun al sârbului l-a adus în avantaj. În cele din urmă, Nole a rezistat și a egalat la seturi.

Rafael Nadal și Novak Djokovic au oferit un tenis magistral

Al treilea set nu poate fi descris altfel decât un adevărat rollercoaster, din toate punctele de vedere. Totul a fost extrem de echilibrat astfel că s-a ajuns în cele din urmă la tiebreak. Acolo s-a schimbat totul la 4-3 pentru sârb. Nadal a ratat o minge esențială iar Djokovic a profitat de minibreak și s-a impus cu 7-4. La 6-5 în timpul setului Rafa a avut minge de set, însă realitatea este că în seturile doi și trei liderul mondial a fost jucătorul mai bun.
Al patrulea set a continuat în același ritm nebun. Totul a început cu un break Nadal, o revenire a spaniolului de la 0-30 pe propriul serviciu pentru ca ulterior Djokovic să reușească rebreak-ul pentru a restabili egalitatea. Nu a durat mult și sârbul a reușit un nou break pentru a prelua conducerea setului după patru game-uri consecutive impecabile. În cele din urmă, sârbul a menținut un ritm impecabil și s-a impus în fața lui Nadal, calificându-se în marea finală acolo unde va juca în fața lui Stefanos Tsitsipas.
Aceasta a fost doar a treia înfrângere pentru Rafael Nadal la Roland Garros. Precdentele două au venit de la Djokovic și Soderling.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland-Garros
New Kid on the Block: Alejandro Davidovich Fokina
17/04/2022 LA 07:41
Roland-Garros
Mărturia campioanei de junioare de la Roland Garros: "Mi-am văzut cei mai buni prieteni acum 2 ani"
18/06/2021 LA 13:29