Novak Djokovic este noul campion de la Roland Garros! Sârbul a revenit duminică fantastic de la 0-2 la seturi în finala cu Stefanos Tsitsipas și a cucerit al doilea său titlu la Roland Garros, al 19-lea al carierei. Liderul mondial din ATP a câștigat finala cu Stefanos Tsitsipas, scor (6) 6-7, 2-6, 6-3, 6-2, 6-4, la capătul unui meci maraton care a durat patru ore și 12 minute de joc.
Astfel, "blestemul Rafael Nadal" se oprește la Roland Garros! Niciunul dintre cei doi jucători care au reușit să-l învingă pe iberic la Paris nu au reușit până acum să câștige și trofeul – Soderling (a pierdut finala cu Federer în 2009), Djokovic (a pierdut finala cu Wawrinka în 2015). Ieri, acest "blestem" a fost rupt de marele campion sârb. În plus, Nole este singurul tenismen din Era Open care are cel puțin câte două titluri la fiecare dintre cele patru turnee de Grand Slam.

Roland Garros 2021 | Mouratoglou, mesaj pentru Tsitsipas după finala pierdută la Paris

Tenis
Veste teribilă pentru Novak Djokovic! 2022 se anunţă cel mai greu an al carierei
ACUM 17 ORE
După finala pierdută la Roland Garros 2021, Patrick Mouratoglou, antrenorul care l-a descoperit pe Tsitsipas, i-a transmis grecului un mesaj: "Tenisul este un sport dur și brutal. Trebuie să acceptăm această înfrângere. Cel mai important lucru în acest moment este să îți îmbunătățești jocul în mod constant și să te dezvolți pe toate planurile.
Nu contează dacă învingi, deși ai câștigat mult în ultima vreme, sau pierzi, așa cum s-a întâmplat ieri, trebuie să înveți din tot pentru că ceea ce ți se întâmplă acum e o lecție, iar dacă înveți ceva din asta vei deveni din ce în ce mai bun. Suntem foarte mândri de tine, Stef", a scris Mouratoglou pe rețelele de socializare.
Înaintea finalei masculine de la Roland Garros, Mouratoglou a spus că totul depinde de cum se simte Novak Djokovic în ziua ultimului act de la Paris, "ce față își va arăta în finală". Până la urmă, Nole și-a arătat toate laturile pe teren în ziua marelui meci de la Roland Garros, iar după ce a cedat primele două seturi, a revenit incredibil și le-a câștigat pe următoarele trei, demonstrând ce campion uriaș este.

Roland Garros 2021: Așa a cucerit Novak Djokovic al 19-lea trofeu de Grand Slam și al 2-lea la Paris

Jucătorii cu cele mai multe apariții în finalele de Grand Slam:
  • Roger Federer 31
  • Novak Djokovic 29
  • Rafael Nadal 28
  • Ivan Lendl 19
  • Pete Sampras 18.
Cursa titlurilor de Grand Slam:
  • 1 Roger Federer / Rafael Nadal 20
  • 3 Novak Djokovic 19.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
McEnroe a dat verdictul! Cine crede că e vinovat în conflictul Djokovic - guvernul australian
ACUM 21 ORE
Australian Open
Jaqueline Cristian, prima victorie din carieră într-un turneu de Grand Slam
IERI LA 10:38