Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#FAVORIȚII Roger Federer s-a calificat în turul doi de la Roland Garros! Elvețianul nu a avut emoții cu Istomin

Nicu Savin

Publicat 31/05/2021 la 19:02 GMT+3

Roger Federer a revenit cu o victorie la Roland Garros după o pauză de 2 ani, elvețianul absentând la ediția de anul trecut. Campionul din 2009 a trecut în minumum de seturi de uzbekul Denis Istomin, scor 6-2, 6-4, 6-3.

Roger Federer

Credit imagine: Getty Images

Deși a jucat un singur meci pe zgură în ultimii doi ani și doar trei în 2021, Roger Federer (8 ATP) a arătat foarte bine în primul tur de la Roland Garros. Elvețianul nu i-a dat nicio șansă lui Denis Istomin (204 ATP) și s-a impus cu 6-2, 6-4, 6-3, după o oră și 33 de minute de joc.
Spre deosebire de meciul pierdut la Geneva în fața lui Pablo Andujar, Federer a evoluat la un nivel foarte ridicat, neacordându-i adversarului nici măcar o șansă de break și având 48 de lovituri direct câștigătoare. În turul secund, Federer va juca împotriva învingătorului din meciul Marin Cilic (47 ATP) - Arthur Rinderknech (118 ATP).

Roger Federer a mers la Roland Garros fără mari așteptări

După ce a fost eliminat de la turneul de la Geneva, singurul pe zgură la care a luat startul în acest an, Roger Federer declara că nu are așteptări prea mari de la Roland Garros. Elvețianul a părut chiar resemnat, fiind convins că nu are nicio șansă la trofeu, invocând lunga perioadă de absență și menționdând că principalul său obiectiv în acest an este sezonul de iarbă.
"Cred că atunci când joci atât de puțin și știi unde ți-e nivelul, și cred că toți ați văzut asta la Geneva, cum mă pot eu gândi la câștigarea Roland Garros-ului? Sunt realist și știu că nu voi câștiga, iar oricine crede că pot realiza asta se înșală. Bineînțeles, multe lucruri nebunești se pot întâmpla în tenis, dar nu cred că în ultimii 50 de ani în istoria Open-ului francez, cineva la 40 de ani a făcut legea acolo, după ce a stat pe margine un an și jumătate. Nu cred că cineva poate merge acolo după atâta timp să învingă orice adversar i-ar sta în cale. Roland Garros nu e obiectivul meu. Scopul meu e sezonul de iarbă, încă am timp", a spus Federer cu 2 săptămâni în urmă.
Totuși, evoluția din primul tur le dă mari speranțe fanilor elvețianului că acesta va reuși un parcurs bun la Paris, poate chiar o prezență în fazele superioare.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo