Deși a jucat un singur meci pe zgură în ultimii doi ani și doar trei în 2021, Roger Federer (8 ATP) a arătat foarte bine în primul tur de la Roland Garros. Elvețianul nu i-a dat nicio șansă lui Denis Istomin (204 ATP) și s-a impus cu 6-2, 6-4, 6-3, după o oră și 33 de minute de joc.
Spre deosebire de meciul pierdut la Geneva în fața lui Pablo Andujar, Federer a evoluat la un nivel foarte ridicat, neacordându-i adversarului nici măcar o șansă de break și având 48 de lovituri direct câștigătoare. În turul secund, Federer va juca împotriva învingătorului din meciul Marin Cilic (47 ATP) - Arthur Rinderknech (118 ATP).
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Tenis
Carlos Alcaraz, record absolut în ATP! Capitolul la care îi eclipsează pe Nadal, Federer și Djokovic
04/08/2022 LA 14:02

Roger Federer a mers la Roland Garros fără mari așteptări

După ce a fost eliminat de la turneul de la Geneva, singurul pe zgură la care a luat startul în acest an, Roger Federer declara că nu are așteptări prea mari de la Roland Garros. Elvețianul a părut chiar resemnat, fiind convins că nu are nicio șansă la trofeu, invocând lunga perioadă de absență și menționdând că principalul său obiectiv în acest an este sezonul de iarbă.
"Cred că atunci când joci atât de puțin și știi unde ți-e nivelul, și cred că toți ați văzut asta la Geneva, cum mă pot eu gândi la câștigarea Roland Garros-ului? Sunt realist și știu că nu voi câștiga, iar oricine crede că pot realiza asta se înșală. Bineînțeles, multe lucruri nebunești se pot întâmpla în tenis, dar nu cred că în ultimii 50 de ani în istoria Open-ului francez, cineva la 40 de ani a făcut legea acolo, după ce a stat pe margine un an și jumătate. Nu cred că cineva poate merge acolo după atâta timp să învingă orice adversar i-ar sta în cale. Roland Garros nu e obiectivul meu. Scopul meu e sezonul de iarbă, încă am timp", a spus Federer cu 2 săptămâni în urmă.
Totuși, evoluția din primul tur le dă mari speranțe fanilor elvețianului că acesta va reuși un parcurs bun la Paris, poate chiar o prezență în fazele superioare.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Tenis
Federer, Nadal și Djokovic, "ca vinul". Jucătorii cu cele mai multe titluri majore după 30 de ani
03/08/2022 LA 14:26
Tenis
Lovitură pentru Laver Cup, după ce Federer, Nadal și Djokovic și-au anunțat prezența! Marele absent
02/08/2022 LA 17:50