Cea de-a doua semifinală a ediției din 2021 de la Roland Garros va rămâne fără doar și poate în istoria turneului drept unul dintre cele mai spectaculoase meciuri jucate vreodată la Paris, rezultatul fiind cu atât mai uimitor cu cât campionul absolut Rafael Nadal a fost învins în patru seturi de marele lui rival, Novak Djokovic.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Liderul mondial din ATP, Novak Djokovic, s-a impus cu scorul de 3-6, 6-3, 7-6 (4), 6-2, după un meci de 4 ore și 13 minute de joc, ducând la 30-28 scorul întâlnirilor directe și calificându-se în finala de la Paris. Nadal, de partea cealaltă, a ratat vineri seară șansa de a deveni recordman al circuitului ATP, cu cele mai multe titluri de Grand Slam. Ibericul rămâne la egalitate cu Federer, fiecare cu câte 20 de titluri majore cucerite în carieră.
Tenis
Un tenismen din noua generație i-a pus gând rău lui Novak Djokovic! "El e jucătorul de bătut"
IERI LA 20:55

Roland Garros 2021 | Mats Wilander, cucerit total de Novak Djokovic

Novak Djokovic a devenit ieri seară primul jucător și singurul care reușește să obțină două victorii în fața lui Nadal pe zgura de la Paris. De altfel, spaniolul a fost învins de doar trei ori la Roland Garros în întreaga carieră, pentru prima dată în 2009, de către Robin Soderling în optimile de finală.
Expertul Eurosport, Mats Wilander, a spus după meci că nu a văzut niciodată un meci mai bun disputat pe zgură: "Nu am văzut niciodată așa ceva, un meci mai bun pe zgură. Se simțea ca și cum suprafața e foarte rapidă și ambii jucători nu au destul timp să anticipeze unde va lovi celălalt. Pe Novak nu l-am văzut niciodată mai agresiv decât acum pe zgură, mai ales la Roland Garros. Novak a avut un ritm atât de bun în lovituri, mișcarea lui în teren a fost extraterestră, venirile la fileu, forma fizică, tot ce ține de el e absolut incredibil.

Roland Garros 2021 | Mats Wilander, despre cursa pentru titlul GOAT: "Cel mai bun din toate timpurile"

Primele două seturi, nu se va vorbi mult despre ele, dar acolo s-a făcut cu adevărat diferența. Novak a fost total pe lângă în primul set, dar nu s-a abătut nicio clipă de la plan, știa clar că va varia și va juca atât pe forehand, cât și pe backhand-ul lui Rafa. A fost 50-50. Novak i-a întins lui Rafa o cursă, iar când Nadal și-a dat seama, nu a mai putut găsi cale de ieșire, atât de bun poate fi Novak când își propune să măture tot în calea lui!
https://i.eurosport.com/2019/01/27/2510860.jpg
Tebuie să fie o reușită incredibilă în cariera lui. Ar fi putut să treacă prin carieră și să aibă șanse bune de a fi cel mai mare jucător din istoria acestui sport, însă nu a avut prea multe șanse în fața lui Nadal. În această seară a demonstrat de ce e în stare. Da, Rafa joacă minunat, dar Novak e peste. La Roland Garros 2021, Novak a fost jucătorul mai bun pe zgură. Nu suntem obișnuiți cu asta, dar e realitatea. Novak se întâlnește acum cu Tsitsipas în finală. S-ar putea ca duminică să ajungă la 19 titluri majore, după Wimbledon am putea avea egalitate perfectă în cursa pentru cel mai mare din toate timpurile. E timpul să începem să tragem niște concluzii pentru că Novak vine tare din urmă", a spus Mats pentru Eurosport.

Roland Garros 2021 | Cum a reușit Novak Djokovic să-l învingă pe "Regele Zgurii" la Paris

Rafael Nadal a debutat fulminant în semifinale, ducând rapid scorul la 5-0, în primul set. Djokovic a revenit ușor, dar nu cât să refacă diferența, spaniolul câștigând cu 6-3 manșa inaugurală. Au urmat două seturi în care nivelul tenisului celor doi a fost la cel mai ridicat nivel, cu un plus evident pentru Djokovic, care a găsit mai multe soluții și a greșit mult mai puțin decât Nadal.

Roland Garros 2021: Rezumatul unui meci istoric: Novak Djokovic - Rafael Nadal 3-6, 6-3, 7-6, 6-2

Spaniolul a avut o minge de set, pe finalul setului 3, nevalorificată însă. În ultimul set a părut că spaniolul e extenuat, jocul său fiind ușor haotic, cu multe erori neforțate. Djokovic a retrurnat impecabil și s-a impus cu 6-2, calificându-se în finală, unde îl va întâlni pe grecul Stefanos Tsitsipas, acesta din urmă depâșindu-l în penultimul act pe Alexander Zverev în cinci seturi.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Motivul pentru care jucătorii ce excelează la serviciu vor fi avantajați la Australian Open 2023
IERI LA 17:19
Tenis
Novak Djokovic, considerat favorit cert la Australian Open 2023! "E cel mai bun și merită"
06/12/2022 LA 11:43