"Recordurile sunt făcute pentru a fi doborâte", este convins Rafa Nadal. Dacă în ceea ce privește numărul de titluri la Roland Garros spaniolul va putea dormi liniștit mulți ani de acum încolo, duminică, Nadal a pierdut statutul de "ultim jucător care a acces în sferturi la debutul de la Paris". Jannik Sinner, în vârstă de 19 ani, s-a lansat într-o cursă infernală la Roland Garros și, după victorii în minimum de seturi la David Goffin, Benjamin Bonzi și Federico Coria, a produs o nouă mare surpriză, eliminându-l pe finalistul de la US Open 2020, Alexander Zverev, scor 6-3, 6-3, 4-6, 6-3.
Sinner a arătat o maturitate în joc impresionantă, dar și o rezistență mentală de invidiat: în primul set a convertit unica minge de break avută pe serviciul lui Zverev și a salvat șase din șase pe al său. În setul secund, intangibil pe serviciu, a deschis și a închis cu break. Doar în al treilea a eșuat la finiș, după ce revenise de 0-2 la 3-3, cedând setul la 4. A răspuns însă cu un start în forță în setul patru, care i-a asigurat practic victoria, italianul fiind extrem de eficient pe lansare de la 3-0. La final, statistica reținea un procentaj uriaș la mingi de break convertite (5 din 6), dar și apărate (6 din 8).
Per total, cu un plus mare la capitolul agresivitate de pe linia de fund a terenului și o ușurință de a trimite trasoare înspre Zverev, Sinner a dominat partida destul de autoritar, revenirea lui Sascha din setul trei fiind produsă de o serie consistentă de erori ale italianului.
Roland-Garros
Simona Halep, traseu infernal la Roland Garros! Românca s-ar putea duela repede cu Iga Swiatek
ACUM 10 ORE

Roland Garros 2020. Jannik Sinner, marea surpriză, la masculin

De 14 ani, tenisul masculin nu a mai avut un sfertfinalist într-un Grand Slam atât de tânăr. Cu 36 de zile mai tânăr decât este acum Sinner, Novak Djokovic reușea o calificare în sferturile la Australian Open 2006.
La 19 ani, Sinner se pregătește pentru provocarea supremă, urmând să îl înfrunte pe însuși "Regele Zgurii", cel care, duminică, i-a predat o lecție de tenis americanului de 20 de ani, Sebastian Korda (6-1, 6-1, 6-2).
Sinner confirmă la Paris forma bună arătată în turneul Masters 1000 de la Roma, unde a reușit prima sa victorie pe zgură în fața unui jucător din Top 10, la Stefanos Tsitsipas.
Marți, Sinner va juca primul său meci împotriva unui jucător din Top 3 mondial.
  • Roland Garros 2020 este transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland-Garros
Cine e Ana Konjuh, prima adversară a Simonei Halep de la Roland Garros 2022
ACUM 10 ORE
Roland Garros
Djokovic, Nadal și Alcaraz, pe aceeași jumătate de tablou la Roland Garros! Tabloul complet
ACUM 11 ORE