Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#MeciuriMemorabile "Am fost îngrozită!". Ce a simțit Chris Evert după cea mai mare gafă de arbitraj de la Roland Garros

Cristian Mihală

Actualizat 11/06/2021 la 08:42 GMT+3

Barbora Krejcikova a învins-o pe Maria Sakkari în trei seturi (7-5, 4-6, 9-7) în semifinalele de la Roland Garros. La 8-7 și minge de meci în decisiv, arbitrul de scaun a întors eronat decizia celui de linie, provocând un scandal fără precedent în istoria Grand Slamurilor, din acest punct de vedere. Chris Evert, experta Eurosport, a analizat ce s-a întâmplat.

Barbora Krejcikova of Czechia in action against Maria Sakkari (not seen) of Greece during their semi- final match at the French Open tennis tournament at Roland Garros in Paris

Credit imagine: Getty Images

A doua semifinală de la Roland Garros în proba feminină a fost marcată de un dramatism extrem. Krejcikova și Sakkari au luptat admirabil, până la epuizare, dar o greșeală de arbitraj putea să dea o învingătoare "falsă", deși acest termen nu e cel mai potrivit pentru modul admirabil în care a luptat Sakkari.
Concret, la 8-7 și minge de meci pentru Krejcikova în decisiv, un forehand al lui Sakkari a ieșit în out. Arbitrul de linie a semnalizat că mingea a ieșit în afară, dar arbitrul de scaun a verificat urma. A confundat-o, însă, și a dat minge bună pentru sportiva din Grecia (Hakw-Eye-ul a confirmat că mingea a fost out, dar reluarea a fost disponibilă doar pentru telespectatori). În cele din urmă, punctul s-a rejucat, iar jucătoarea din Cehia a reușit să se impună.
Totuși, judecând după cât de mici au fost diferențele între cele două, victoria putea să meargă în contul lui Sakkari, deși adversara câștigase fără acea eroare incredibilă de arbitraj. Chris Evert, de 18 ori campioană în turneele de Grand Slam, a dezvăluit ce emoții au încercat-o în acele momente, când Barbora putea să rateze succesul din cauza neatenției arbitrului de scaun.
"Am fost îngrozită să văd urma lăsată de minge pe reluare, după ce arbitrul de scaun a verificat și a dat minge bună pentru Sakkari. M-am gândit că e posibil să piardă meciul, deși îl câștigase. Cred că e nevoie de tehnologia Hawk-Eye la toate turneele de Grand Slam, mi-a părut incredibil de rău pentru Krejcikova. Dar sunt extrem de încântată că a trecut peste acel moment și a reușit să câștige. În egală măsură, simt un sentiment de tristețe pentru Maria, ambele meritau să joace finală, și-au dat inime pe teren", a explicat Chris Evert pentru Eurosport.

Roland Garros are nevoie de tehnologia Hawk Eye

Dacă celelalte turnee de Grand Slam apelează la Hawk Eye de ceva vreme, astfel încât eroarea umană să nu mai existe, Roland Garros a rămas fidel arbitrajului clasic, mizând că urma lăsată de minge pe zgură oferă o replică fidelă a realității. E nevoie ca și francezii să se alinieze normelor noi, e convinsă Evert, care a fost dezamăgită de multe decizii ale arbitrilor pe parcursul Roland Garros 2021.
"De-a lungul întregului turneu au fost puncte mari în care am văzut greșeli uriașe de arbitraj. Nu e vorba doar de acest moment, e limpede că trebuie schimbat ceva, nu se pai poate continua în acest mod", a mai spus fosta mare sportivă din SUA.
Finala feminină, Krejcikova - Pavlyuchenkova va avea loc sâmbătă - în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player -, de la ora 16:00. Tot de la 16:00, dar azi, încep marile semifinale masculine: Tsitsipas - Zverev, urmat de duelul titanilor, Nadal - Djokovic.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo