Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Chris Evert și-a ales favorita la Roland Garros: "Ea este viitorul tenisului, m-a impresionat!"

Irina Aldea

Publicat 08/10/2020 la 14:36 GMT+3

Azi au loc la Paris semifinalele feminine de pe tabloul de simplu. Chris Evert și-a ales deja favorita și spune că este complet impresionată.

Chris Evert

Credit imagine: Eurosport

Iga Swiatek a avut un parcurs de vis la ediția din 2020 a Roland Garros. Tânăra sportivă din Polonia a dat marea lovitură în optimile de finală, acolo unde a eliminat-o pe Simona Halep, impunându-se în mod categoric, cedând doar trei game-uri în tot meciul. De fapt, până în penultimul act, Swiatek a cedat doar 20 de game-uri, o statistică de-a dreptul remarcabilă.
Cu un joc agresiv, ofensiv în permanență, Swiatek a reușit să impresioneze la Paris, iar azi încearcă să obțină calificarea în ultimul act la Roland Garros, în fața altei revelații, sportiva din Argentina, Nadia Podoroska. Venită din calificări, Podoroska, clasată pe locul 131 WTA a trecut în sferturile de finală de Elina Svitolina, care devenise principala favorită la câștigarea trofeului după eliminarea din competiție a Simonei Halep.

Chris Evert și-a ales favorita la Roland Garros: Iga Swiatek

Câștigătoare a 18 titluri de Grand Slam, Chris Evert este de părere că semifinalista Iga Swiatek reprezintă viitorul tenisului feminin: "E incredibil că Iga are doar 19 ani. Este un nou val de jucătoare tinere. Vin tare din urmă, anul trecut Coco Gauff a fost revelația, iată că 2020 este anul Igăi Swiatek. Sunt impresionată. Nu am văzut-o prea mult timp, nu am avut timp să o studies, dar din ce văd, este ca Jannik Sinner în circuitul masculin. Ia mingea devreme, o manevrează cum vrea, are și putere, are lovituri fine și pare mereu calmă, chiar dacă nu e. E foarte impresionantă, fără doar și poate este viitorul tenisului feminin", a spus Chris Evert în studioul Eurosport.

PARCURSUL LUI SWIATEK, LA ROLAND GARROS 2020

  • Turul 1: Marketa Vondrousova 6-1, 6-2
  • Turul 2: Su-Wei Hsieh 6-1, 6-4
  • Turul 3: Eugenie Bouchard 6-3, 6-2
  • Optimi: Simona Halep 6-1, 6-2
  • Sferturi: Martina Trevisan 6-3, 6-1
Astăzi sunt programate semifinalele feminine de la Roland Garros, după cum urmează:
  • 16:00 Iga Swiatek – Nadia Podoroska, Eurosport 1
  • aproximativ ora 17.30 Sofia Kenin – Petra Kvitova, Eurosport 1
Finala feminină de la Roland Garros va avea loc sâmbătă, în direct pe Eurosport.
Emisiunile Eurosport din weekend - Roland Garros
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo