Rafa Nadal a devenit cel mai titrat sportiv din istoria tenisului. Deşi la egalitate cu Federer la numărul de Grand Slamuri câştigate, "Matadorul" are mai multe turnee Masters în palmares, dar şi două medalii olimpice de aur (atât la simplu, cât şi la dublu).

Nadal şi forehandul său nimicitor

Deşi joi va împlini 35 de ani, Rafa menţine acelaşi nivel incredibil, iar la Roland Garros e considerat mare favorit. Nu doar graţie celor 13 trofee pe care le are deja în palmares, dar şi pentru că forehandul său pe zgură e nimicitor. Mats Wilander, expertul Eurosport, a explicat de ce Nadal e aproape imposibil de învins la Paris, indiferent de adversar.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 10 ORE
"Mingea sare enorm când vine din forehandul lui Nadal şi tuturor le e complicat să returneze. S-a văzut asta şi în disputa cu Popyrin. Când Rafa trimite la 2 metri şi jumătate peste fileu şi imprimă 4000 de rotaţii pe minut e imposibil să loveşti cum vrei. Am jucat o singură dată cu Nadal şi a fost o problemă mare să trimit înapoi cum aş fi vrut, când mingea venea din forehandul lui. E aproape imposibil să controlezi lovitura ta când mingea vine astfel, acesta e marele atu al lui Rafa şi de asta e aproape imposibil să îl învingi la Roland Garros, într-un meci 3 din 5", a spus Wilander, la Eurosport.

Roland Garros 2021 | Nadal îi împiedică pe adversari să îşi facă jocul obişnuit

Rotaţia mingilor trimise de Rafa cu forehandul e o reală problemă pentru adversari, care tot timpul trebuie să îşi ajusteze jocul şi nu reuşesc să îşi ducă la bun sfârşit planul tehnico-tactic. Alex Corretja, fost finalist în două rânduri la Roland Garros, a explicat cât de incomod e pentru adversarii lui Nadal să lovească în momentul în care spre ei vine o minge atât de "înfăşurată".
"Da, asta e problema celor mai mulţi dintre jucători, pentru că majoritatea preferă să lovească plat. Nu poţi să îţi faci jocul când joci împotriva lui, nu ai niciun control, eşti nevoit să loveşti de cele mai multe ori de peste umăr", a explicat fostul campion iberic.
După ce a trecut în trei seturi de Popyrin, Nadal va juca joi, în direct la Eurosport, cu vechiul său rival de la juniori, Richard Gasquet. Dacă pe vremea junioratului francezul era considerat mai talentat decât ibericul, în cele 16 dispute oficiale disputate sub egida ATP, Rafa nu a pierdut vreo confruntare cu reprezentantul Hexagonului.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Australian Open
Moment istoric în semifinalele Australian Open: de 9 ani nu s-a mai întâmplat așa ceva într-un GS
ACUM 16 ORE
Australian Open
Shapovalov, susținut de Boris Becker în disputa cu Nadal: "Denis are dreptate, regula e pentru toți"
ACUM O ZI