Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dominic Thiem, ghinion mare la tragerea la sorți de la Roland Garros

Cristian Mihală

Publicat 25/09/2020 la 12:07 GMT+3

Dominic Thiem visează să facă dubla US Open - Roland Garros, însă șansele sale au scăzut dramatic după tragerea la sorți de joi. Austriacul are o jumătate imposibilă, cu 4 câștigători de Grand Slamuri drept posibili adversari.

Dominic Thiem are un traseu foarte dificil la Roland Garros

Credit imagine: Getty Images

Thiem este ghinionistul de serviciu pentru Roland Garros 2020. Nici Nadal nu beneficiază de o jumătate la fel de ușoară ca Djokovic, spre exemplu, dar măcar "Matadorul" ar trebui să nu întâmpine mari probleme până în eventuala semifinală cu Thiem. În schimb austriacul, de două ori finalist la Paris, va avea parte de dueluri de foc. Cilic, Wawrinka, dar mai ales Nadal și Djokovic sunt toți câștigători de turnee de Grand Slam și stau între învingătorul de la US Open și visul de a se impune și în capitala Franței.
"Nole nu trebuie să îi învingă și pe Thiem și pe Nadal în drumul spre trofeu, iar acest lucru e un mare avantaj. A făcut tranziția perfect de la hard la zgură și e motivat la maximum să câștige. Sfertul lui e unul extrem de ușor", a explicat specialistul Ed McGrogan, pentru tenis.com, acesta fiind de părere că Thiem și Nadal au un mare handicap prin comparație cu Djokovic.
În sferturi, austriacul va da probabil peste singurul jucător pe care cei trei grei ai circuitului - Nadal, Djokovic și Thiem - voiau să îl evite: Diego Schwartzman. Argentinianul e fantastic pe zgură, 5 din cele 9 finale ATP disputate venind pe această suprafață. Mai mult, jucătorul antrenat de Juan Ignacio Chela vine după turneul de la Roma, unde a etalat un joc perfect. A trecut de Nadal, în sferturi, după o partidă în care "Matadorul" nu a avut multe șanse, pentru a ceda abia în finală, contra lui Novak Djokovic.

Mouratoglou: Thiem reprezintă viitorul tenisului

Când Dominic Thiem a câștigat US Open, acum aproape două săptămâni, el a devenit primul jucător care nu face parte din grupul select The Big Three care câștigă un titlu major de la Stan Wawrinka, în urmă cu patru ani. Austriacul se apropiase oricum în mai multe rânduri: de două ori la Roland Garros (finale cu Rafael Nadal) și la Australian Open (finală cu Novak Djokovic).
Acum, toate privirile se îndreaptă către ultimul turneu de Grand Slam al anului, Roland Garros, un turneu la care Nadal este rege absolut și evident, principal favorit și la ediția din acest an. Însă ibericul este "vânat" de Novak Djokovic, marele lui rival, dar și de Dominic Thiem, al cărui nivel de încredere a crescut exponențial după US Open. Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei Williams, a vorbit înainte de tragerea la sorți despre jucătorul care va prelua frâiele circuitului mondial masculin după dinastia de excepție a lui Federer, Nadal și Djokovic. Din păcate pentru Thiem, Roland Garros 2020 nu pare, în acest moment, locul în care să își înceapă dominația, cu o dublare a succesului de la New York.
"Sunt sigur de faptul că titlul câștigat de Dominic Thiem va schimba multe în mintea lui în viitor, ar putea schimba rezultatul final al meciurilor mari de pe cele mai importante arene din lume, în fața jucătorilor care au intrat în istorie. Finala de la US Open a demonstrat cât de mult îi pasă, cât de important a fost pentru el. Acum, că a câștigat, simt că a scăpat de presiune. Cred că va fi foarte periculos în fața lui Federer, Nadal și Djokovic la turneele de Grand Slam care urmează", a spus Mouratoglou pentru Tennis Majors.
"Cred că avem doi jucători care-l pot învinge pe Rafael Nadal la Roland Garros, caz care nu se punea înainte. Primul este Novak pentru că joacă cel mai bun tenis al carierei lui la acest moment. În plus, l-a mai bătut pe Nadal pe zgură în trecut. Chiar dacă Roland Garros reprezintă o altă poveste, Novak îl poate învinge. Apoi, desigur, îl avem pe Thiem, care este un jucător incredibil pe zgură. Acum are și încredere foarte mare. Va fi un spectacol de neratat", a mai spus Mouratoglou, înainte de tragerea la sorți.
Transmisia turneului de la Roland Garros va fi asigurată de canalele Eurosport, dar și prin intermediul aplicației Eurosport Player. Meciurile de pe tablourile principale debutează pe 27 septembrie.
Roland Garros Show
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo