Cu siguranţă mulţi aşteptau cu nerăbdare duelul Federer - Berrettini din optimile Roland Garros, însă elveţianul a decis să se retragă, pentru a se proteja înainte de Wimbledon. Decizia e una controversată, dar e de înţeles, în contextul în care All England Club va fi ultima şansă reală pentru "Swiss Maestro" să mai câştige un Grand Slam. Roger nu se aştepta probabil să ajungă în a doua săptămână la Paris, iar duelul din turul 3, cu Koepfer, întins pe 3 ore şi 39 de minute, l-a stors de energie pe elveţian. Ca atare, Berrettini va merge fără luptă în ultimii 8, dar chiar şi aşa Roland Garros propune pentru luni o serie de partide de mare interes.
https://i.eurosport.com/2021/06/06/3147556.jpg

Djokovic - Musetti la Roland Garros | Ce vrăji mai face Lorenzo

Roland-Garros
Bjorn Fratangelo - Jannik Sinner - Roland-Garros
ACUM 9 ORE
Fără set pierdut la Roland Garros în primele trei tururi, Djokovic se gândeşte fără doar şi poate la o eventuală semifinală cu Nadal, marea provocare pentru un al doilea titlu la Paris.
Dar, până la duelul cu marele său rival, Nole trebuie să treacă de talentatul Musetti. În vârstă de doar 19 ani, tânărul Lorenzo e capabil să scoată din "joben" lovituri incredibile, mulţi specialiştii fiind de acord că primele două cele mai frumoase lovituri de la Roland Garros 2021 îi aparţin.
Sârbul e evident mare favorit, nu doar din punct de vedere al valorii şi al experienţei superioare, dar şi ca urmare a faptului că Musetti a avut un meci de peste 3 ore cu Cecchinato, în turul anterior, la capătul căruia s-a prăbuşit epuizat.
Cei doi nu s-au mai întâlnit până în prezent, dar cu siguranţă că italianul e capabil să îi pună probleme numărului unu mondial, dacă s-a recuperat din punct de vedere fizic după confruntarea de sâmbătă.
Ciocnirea dintre cei doi va avea loc pe Philippe Chatrier, probabil de la ora 15:00 (e a doua partidă programată pe central).
https://i.eurosport.com/2021/06/06/3147555.jpg

Nadal - Sinner la Roland Garros | Rafa, mare favorit

De 13 ori campion la Roland Garros, Nadal şi-a regăsit cea mai bună formă în această primăvară, pierzând o singură dată pe zgură în ultimele 16 partide (la Zverev, la Madrid).
"Matadorul" nu a pierdut încă set la Paris la ediţia din acest an şi mulţi sunt de părere că doar o zi perfectă a lui Djokovic sau Tsitsipas pot să îl oprească pe cel mai titrat jucător de tenis din istorie din drumul spre Grand Slamul cu numărul 21.
Totuşi, confruntarea de luni cu Sinner nu e nici pe departe o formalitate. Italianul e deja între primii 20 în lume de ceva timp şi destui îl văd cel mai puternic din NextGen, un viitor număr unu mondial. Problema lui Jannik e că e în continuare puţin inconstant şi mai are de lucrat la serviciu. Acest din urmă factor nu ar trebui să fie, însă, decisiv pe zgură.
Cu un moral de fier, Sinner a revenit în turul întâi de la 1-2 la seturi cu Herbert, iar în următoarele două partide a evoluat în multe momente la capacitate maximă. Dacă va juca în aceeaşi notă şi cu Nadal, nu ar trebui să ne aşteptăm neapărat la un duel dinainte câştigat de iberic, chiar dacă e evident că acesta porneşte drept mare favorit.
Cei doi s-au întâlnit de două ori în meciuri directe, de fiecare dată pe zgură, fără ca Sinner să câştige vreun set. Anul trecut, Rafa se impunea în sferturile de la Paris cu 7-6, 6-4, 6-1, în ceea ce a reprezentat cea mai bună comportare a tânărului de 19 ani într-un Grand Slam.
Duelul de luni are loc pe Philippe Chatrier, nu înainte de 17:00.
https://i.eurosport.com/2021/06/06/3147557.jpg

Schwartzman - Struff | Cel mai echilibrat duel

Schwartzman e un jucător care excelează pe zgură, dar această primăvară a fost una oscilantă pentru cel mai scund jucător rămas în concurs, la Roland Garros. Diego a pierdut în primul tur la Roma şi Lyon, în competiţii succesive, dar a etalat un cu totul alt joc la Paris. Şi-a adunat forţele şi s-a concentrat excelent, trecând în minimum de seturi de fiecare adversar întâlnit până acum.
De partea cealaltă, Struff e una din marile surprize ale tabloului masculin, pentru că a reuşit în primul tur să îl elimine în decisiv pe Rublev. Germanul, clasat pe locul 42 mondial, e într-o formă de zile mari, în turul anterior trecând de Alcaraz, puştiul minune al Spaniei, extrem de uşor, 6-4, 7-6, 6-2.
Disputa dintre Schwartzman şi Struff e a doua a zilei pe Suzanne-Lenglen, astfel că va începe în jurul orei 14:00. Cei doi s-au întâlnit de două ori până acum, împărţindu-şi victoriile. Unul din dueluri a avut loc pe zgură, la Monte Carlo, în 2017, iar Diego s-a impus clar, 6-3, 6-0.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
Djokovic a fost întrebat la Paris dacă va participa la Wimbledon! Răspunsul a venit pe loc
ACUM 16 ORE
Roland-Garros
Djokovic "se teme" de Nadal, deși are probleme medicale! De ce îl vede mare favorit la Roland Garros
ACUM 20 ORE