Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#FavoriţiiRolandGarros Nadal - Djokovic, finala din semifinale. Singura şansă pentru ca Nole să-şi oprească marele rival

Cristian Mihală

Publicat 11/06/2021 la 12:50 GMT+3

Nadal - Djokovic e întâlnirea cea mai aşteptată de la Roland Garros 2021. Ca urmare a faptului că Rafa a coborât pe locul 3 ATP, cei doi nu se vor mai întâlni în finală, ca în 2020, dar vor evolua azi într-un meci cât un trofeu. Toţi specialiştii sunt de acord că învingătorul de vineri va avea prima şansă în ultimul act, duminică.

Roland Garros: Features day 13 Nadal v Djokovic

Credit imagine: Eurosport

Cea mai consumată rivalitate din istoria tenisului se pregăteşte de al 58-lea episod. Djokovic conduce cu 29-28, dar ultimele două dispute directe au mers în dreptul lui Nadal: finala Roland Garros din toamna trecută şi ultimul act de la Roma, din mai.
Siteul oficial al Roland Garros a analizat ce şanse are fiecare dintre cei doi mari sportivi să se califice în finală, iar concluziile vi le prezentăm mai jos.

Djokovic - Nadal, semifinale Roland Garros | Nole are nevoie de un start perfect

Toată lumea ştie recordul incredibil deţinut de "Matador" pe zgură. Are 105-2 raportul victorii înfrângeri pe zgura pariziană, singurele eşecuri venind la Soderling şi Djokovic. Mai mult, în partidele de 3 din 5 jucate pe suprafaţa favorită, Nadal nu a mai pierdut vreun alt meci (are, în total, 132 de partide jucate după sistemul cel mai bun din 5 seturi).
Pentru ca sârbul să aibă o şansă în disputa de azi, acesta are nevoie de un start solid. Rafa are un record incredibil de 251 victorii - 5 înfrângeri în Grand Slamuri, când şi-a adjudecat primul set. Ultima partidă pierdută la un Slam după ce a câştigat manşa inaugurală a venit la Australian Open anul acesta, contra lui Tsitsipas, dar pe zgură lucrurile stau total diferit: nu a pierdut niciun meci la Paris, dacă şi-a adjudecat primul set.
De asemenea, Djokovic trebuie să îşi şteargă din memorie meciul din finala de anul trecut, când Rafa i-a administrat un neverosimil 6-0 în primul set, pentru a se impune, apoi, neaşteptat de uşor. Dacă va avea acea confruntare în minte, Nole cu greu poate să ţină piept ritmului dictat de iberic.
O cheie a meciului va fi legată şi de scurte, care pot fi extrem de eficiente în momentele în care Nadal rămâne în spatele terenului. Contra lui Berrettini, în sferturi, Nole a reuşit astfel de 15 lovituri câştigătoare. În schimb, anul trecut, la Paris, sârbul a încercat să schimbe ritmul utilizând în exces scurtele, iar Nadal l-a pedepsit imediat. Pentru că jocul "Djokerului" a devenit previzibil, iar scurtele nu se impuneau în multe dintre momentele în care le-a utilizat.

Nadal - Djokovic, semifinale Roland Garros | Rafa va dori să lungească punctele

Nadal are o agresivitate excelentă şi la Roland Garros 2021 a etalat şi un serviciu fantastic. Totuşi, în faţă îi va sta cel mai bun jucător la retur din toate timpurile.
Rafa va încerca să ia iniţiativa în puncte, dar nu va căuta loviturile decisive foarte rapid. Nole vine după două partide de peste 3 ore şi jumătate (cu Musetti şi Berrettini), astfel că "Matadorul" va dori mai mult ca sigur să îl macine pe adversar.
Trebuie spus, însă, că sportivul din Spania pare în acest moment de netrecut în condiţii normale, la Roland Garros (exceptând accidentări, o vreme foarte rece sau disputarea partidei cu acoperişul tras). În finala cu Nole, de anul trecut, a câştigat 53 de raliuri sub 4 lovituri (Djokovic a câştigat doar 25). În sferturi, cu Schwartzman, diferenţa a fost aproximativ aceeaşi (61-34 în schimburile între 0 şi 4 lovituri).
Ca atare, Nadal are un joc complet şi complex şi o încredere totală în armele sale. Chiar dacă, per total, Djokovic e poate un jucător mai complet, pe zgură diferenţa de valoare e clară în favoarea spaniolului, care pleacă având prima şansă în block-busterul de azi.
Nadal - Djokovic, semifinala cât o finală de la Roland Garros, se joacă nu înainte de ora 18:30, pe Eurosport 1 şi Eurosport Player.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo