Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal, ce caracter! Mesajul superb pentru Djokovic, după ce a câştigat finala la Roland Garros

Cristian Mihală

Publicat 11/10/2020 la 19:16 GMT+3

Rafael Nadal a câştigat al 13-lea său titlu de la Roland Garros, după o finală în care l-a dominat total pe Novak Djokovic, scor 6-0, 6-2, 7-5. La final, ibericul a vorbit la cald despre performanţa sa fantastică.

Rafael Nadal s-a impus pentru a 13-a oară la Roland Garros

Credit imagine: Getty Images

Fără set pierdut până în finală, Nadal a câştigat pentru a 4-a oară un turneu de Mare Şlem fără a pierde vreo manşă. "Matadorul" a ajuns la 20 de Grand Slamuri în carieră, egalându-l pe marele Federer.
Deşi s-a jucat cu acoperişul tras, din cauza ploii, un avantaj mare în teorie pentru Nole, Rafa a fost incredibil de agresiv, nepermiţându-i adversarului să intre în joc decât pe finalul setului trei. Chiar pe Philippe Chatrier, imediat după dispută, Nadal a oferit primele impresii, la cald. De un fair play desăvârşit, omul născut în Manacor a vorbit la superlativ despre Nole.
"Vreau să îl felicit pe Nole şi pe echipa lui. A avut un an extraordinar, cu atâtea victorii, s-a impus în Australia. E o plăcere să împărţim aceste victorii, au fost bătălii grele în ultimii ani şi sper să continue şi în anii care urmează. Felicitări, Nole, şi succes în viitor", a spus Nadal, pentru ca apoi să le mulţumească organizatorilor: "Vreau să le mulţumesc tuturor care au făcut posibil turneul. E o mare provocare pe plan mondial, şi eu şi Novak suntem foarte norocoşi, pentru că putem să ne facem munca. Felicitări organizatorilor că au făcut faţă cu brio în faţa unei asemenea provocări".

Nadal: "E mai presus de ce am visat"

Întrebat despre ce înseamnă acest turneu pentru el, Rafa i-a gratulat pe francezi, dar a admis că victoria e incompletă, în lipsa spectatorilor.
"E ceva mai presus de cele mai frumoase visuri ale mele. Aici e terenul de care m-am bucurat cel mai mult, în toată cariera. Am făcut partide mari aici, azi am reuşit să fac un alt meci bun. Sper ca peste câteva luni, când ne vom întoarce aici, situaţia să fie alta şi să ne bucurăm în număr mult mai mare, aşa cum trebuie, de acest turneu", a mai spus Rafa.
Cu victoria în faţa lui Djokovic, de azi, Rafa a ajuns la 100 de victorii la Roland Garros. Ibericul a suferit doar două înfrângeri la Paris, contra lui Soderling şi Djokovic.
Lupta pentru întâietate în clasamentul all-time al Grand Slamurilor cucerite va fi în continuare palpitantă. Nadal şi Djookovic par a avea prima şansă, în duelul de la distanţă, cu Federer, graţie vârstei.
Nadal şi trofeul de la Roland Garros, probabil "perechea" care se potriveşte cel mai bine, în istoria sportului.
Vodafone este sponsor oficial al transmisiunilor Eurosport de la Roland Garros.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo