Luni încep la Roland Garros meciurile de calificare pe tabloul principal al Openului Franței. În total, România va avea la start sportivi în 16 probe, conform paginii de facebook a freelancer-ului Daniel Radu (
). Asta în condiţia în care Simona Halep nu va fi la start, fiind accidentătă. Astfel, pe tabloul principal în proba de simplu feminin au fost acceptate Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu și Ana Bogdan.
Australian Open
Simona Halep și-a aflat adversara din turul secund de la Australian Open! Românca, mare favorită
ACUM 14 ORE
În aceeași probă, la simplu feminin, România are la start, pentru prima dată în istorie, 8 sportive: Irina Bara, Jaquelin Cristian, Alexandra Dulgheru, Elena Gabriela Ruse, Monica Niculescu, Mihaela Buzărnescu, Gabriela Talabă și Laura Ioana Paar.

Copil şi Tecău, singurii de pe tablourile masculine

La simplu masculin, Marius Copil va evolua și el în calificări.
De asemenea, România este reprezentată și în probele de dublu, atât la feminin, cât și la masculin, unde sunt prezente următoarele perechi, ce au în componență sportivi români: Monica Niculescu / Jelena Ostapenko, Raluca Olaru / Nadiya Kichenok, Irina Begu / Nadia Podoroska, Andreea Mitu / Yuliya Putintseva, Mihaela Buzărnescu / Patricia Țig și Horia Tecău / Kevin Krawietz.
Dacă Simona Halep nu s-ar fi retras, România ar fi realizat un nou record de participare, cu 17 prezențe.
Meciurile de pe tabloul principal de la Roland Garros se desfășoară în perioada 30 mai-12 iunie şi pot fi urmărite în direct pe Eurosport şi Eurosport Player.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Australian Open
Simona Halep, interviu exclusiv despre obiectivul său la Australian Open! "Presiunea e diferită"
ACUM 15 ORE
Australian Open
Australian Open 2022: programul de miercuri. La cât joacă Jaqueline Cristian şi Gabriela Ruse
ACUM 18 ORE