Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#RolandGarros | Gabriela Talabă, după primul GS: "Un vis devenit realitate. Top 100 e obiectivul!"

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 28/09/2020 la 19:17 GMT+3

De Gabriela Talabă probabil nu ați auzit foarte mulți dintre voi, dar ea a fost cea care a stabilit practic recordul de 7 românce din calificările de la Roland Garros, strecurându-se pe ultima sută de metri pe listă.

Gabriela Talabă

Credit imagine: facebook

Gabriela e născută în Galați, a început tenisul la 7 ani, se află pe cel mai bun loc al carieriei (219 WTA) și e o "stângace" aparte, lovind reverul cu o singură mână. Ea are 25 de ani, însă relativ recent a revenit full-time pe circuitul profesionist, după oportunitatea ivită în ianuarie 2015 de a fi bursieră în cadrul Universității Texas Tech din SUA, unde a evoluat pentru echipa Red Raiders.
Arc peste timp, fosta elevă a lui Basarab Mircea în România și actuală a americanului Dave Licker a urcat peste 500 de poziții în 24 de luni, iar săptămâna trecută a participat pentru prima oară într-un turneu de Grand Slam. În exclusivitate pentru freelancer-ul Daniel Radu (www.fb.me/danielradutenis), iată ce a declarat sportiva noastră:
- Bună, Gabriela! Cum ai reacționat prima oară când te-ai văzut oficial intrată pe lista de la Roland Garros?
- Bună, Daniel! A fost un vis devenit realitate. La început nu mă așteptam să intru în calificări, pentru că eram a 14-a pe lista de așteptare. Mă gândeam că este un Grand Slam și nimeni nu se va retrage, pentru că ăsta este scopul pentru care concurăm, ca să ajungem să jucăm la cele mai mari turnee din lume. Am fost foarte plăcut surprinsă, dar a fost și puțin stresant să plănuiesc o călătorie în ultimul minut venind de la alt turneu din săptămâna de dinainte, pe care încă îl jucam și nu știam când îl voi termina. A trebuit să comunic cu unul din arbitri de la Roland Garros și să mă asigur că respect toate protocoalele pentru Covid-19, înainte să ajung acolo și după ce urma să ajung acolo.
- Cum te-ai simțit când ai ajuns la Paris, apoi pe arena centrală (n.r. Philippe-Chatrier) și cum a fost experiența, per total?
- M-am simțit un pic emoționată când am ajuns la Paris și mi-a luat puțin timp să realizez că acum și eu sunt parte din turneul pe care obișnuiam să îl văd an de an doar la televizor. A fost o experiență frumoasă să văd tot complexul de la Roland Garros înainte de începerea meciurilor și să mă obișnuiesc cu spațiul jucătorilor și intrările pe fiecare teren. Mă gândeam că voi ajunge în ziua meciului și că nu voi găsi terenul pe care urma să joc. Când am ajuns pe arena centrală am văzut puțin din antrenamentul lui Andy Murray și mi-am imaginat cum va fi când voi juca și eu acolo într-o zi.
- Care este obiectivul tău pe termen lung?
- Obiectivul principal la momentul actual este să ajung în Top 100 WTA, ca să pot participa direct pe tabloul principal la turneele de Grand Slam. Este un proces de durată, dar cred și știu cu siguranță că voi putea ajunge acolo, atât timp cât voi fi sănătoasă și aptă să joc tenis.
Înregistrarea meciului ei de la Paris o puteți găsi pe aplicația Eurosport Player. "Gabbi" se va întoarce in Texas acum, la soțul său Avery Lee, iar luna viitoare va participa în cadrul unor întreceri ITF importante, pe teritoriul Statelor Unite.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo