Ediția din 2020 a Roland Garros a debutat cu un record absolut de prezențe tricolore pe tabloul de calificări, însă recordurile nu s-au oprit acolo. Din păcate, de pe tabloul de calificări, din 7 românce, doar două s-au calificat pe tabloul principal. Este vorba despre Monica Niculescu și Irina Bara. Tabloul principal a debutat la Paris cu șapte prezențe tricolore.
Din cele șapte românce prezente pe tabloul principal, cinci au reușit să se califice în turul al doilea și să înregistreze pentru a treia oară în istorie un astfel de record la turneul de Grand Slam de la Paris, pe care românii l-au câștigat în trei ocazii (Ilie Năstase în 1973, Virginia Ruzici în 1978 și Simona Halep în 2018). La Paris, în 2020, România le are calificate în turul al doilea pe Simona Halep, Irina Begu, Patricia Țig, Ana Bogdan și Irina Bara. Aceasta din urmă a produs o surpriză de proporții în turul inaugural, acolo unde a eliminat-o pe favorita numărul 26, Donna Vekic.

Româncele fac legea pe zgura magică de la Roland Garros

Australian Open
Simona Halep a dezvăluit cine e sportiva sa preferată! Ce i s-a părut cel mai greu la AustralianOpen
ACUM 8 ORE
De doar două ori în istorie s-au calificat cinci românce în turul al doilea la Roland Garros: la edițiile din 2011 și 2018. În 2011, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Alexandra Dulgheru, Irina Begu și Edina Gallovits-Hall reușeau să se califice în turul doi, în timp ce în 2018 le aveam prezente în runda a doua pe Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Alexandra Dulgheru, Irina Begu și Ana Bogdan. De altfel, 2018 a fost un an cu adevărat fericit pentru iubitorii sportului alb din România. Simona reușea în sfârșit să câștige un turneu de Grand Slam pe suprafața favorită după o finală de vis disputată în compania americancei Sloane Stephens.
https://i.eurosport.com/2020/06/09/2830186.jpg
Programul româncelor în turul doi de la Roland Garros:
  • Simona Halep (2 WTA, cap de serie nr. 1) vs Irina Begu (72 WTA)
  • Patricia Țig (58 WTA) vs Christina McHale (SUA, 81 WTA)
  • Ana Bogdan (93 WTA) vs Sofia Kenin (SUA, 6 WTA, cap de serie nr. 4)
  • Irina Bara (142 WTA) vs Alison Van Uytvanck (Belgia, 65 WTA)
Dacă își vor câștiga meciurile, Ana Bogdan și Irina Bara se vor întâlni în turul trei.
Australian Open
Australian Open LIVE BLOG | Medvedev, în semifinale, după o partidă ireală cu Auger-Aliassime
ACUM 12 ORE
Australian Open
Mesajul impresionant al Simonei Halep, la plecarea din Australia
IERI LA 06:24