Un rezultat "fals pozitiv" creează un adevărat tsunami la Roland Garros. Peter Popovic, antrenorul lui Damir Dzumhur, a fost descoperit pozitiv la coronavirus. Acesta a repetat testul, iar analizele au arătat în cele din urmă că a fost vorba de o eroare, tehnicianul fiind de fapt sănătos.

Dzumhur, descalificat din calificările Roland Garros 2020

Organizatorii au apucat însă să îl scoată pe jucătorul din Bosnia de pe tabloul calificărilor, acestea începând de luni. Ca atare, sportivului de 28 de ani, care se lupta acum doi ani pentru a pătrunde în top 20 ATP, i s-a interzis să evolueze la Roland Garros, ceea ce e o mare nedreptate, în opinia lui Popovic. Antrenorul îi ameninţă cu procesul pe organizatori, care probabil ar fi trebuit să găsească o modalitate să îl reintroducă pe sportiv pe tabloul calificărilor, după ce s-a aflat clar că antrenorul acestuia e sănătos.
Roland-Garros
Sorana Cîrstea, cea mai bună poziţie din ultimii 8 ani în clasamentul WTA. Cum arată TOP 10
14/06/2021 LA 12:06
"Va fi un mare scandal şi simt o enormă frustrare. Vom merge la tribunal şi îi vom face pe oficialii de la Roland Garros să plătească din greu pentru această decizie. Simt că înnebunesc", a spus antrenorul lui Dzumhur pentru L'Equipe.
4 finale a disputat Dzumhur în carieră, 3 dintre acestea câştigate. După o perioadă grea, a părăsit top 100 ATP, însă spera ca 2020 să fie anul în care îşi relansează cariera.
Federaţia Franceză de Tenis a fost contactată de sursa citată pentru a-şi expune punctul de vedere, însă nu a dorit să comenteze.
Şase jucători au fost deja excluşi din calificările pentru Grand Slamul din capitala Franţei din cauza cazurilor pozitive de coronavirus.
Turneul de la Roland Garros se desfăşoară între 27 septembrie şi 11 octombrie şi va fi în direct pe Eurosport. La partide vor asista spectatori, dar numărul acestora va fi de maximum 5000/zi, pentru a se limita expunerea la virus.
Roland-Garros
"GOAT-ul" în tenis, chestiune de gust. Titlul de cel mai titrat jucător, o problemă de timp
14/06/2021 LA 10:23
Roland-Garros
Tulburător: Tsitsipas a aflat că bunica sa a murit, cu cinci minute înainte de finala cu Djokovic
14/06/2021 LA 06:55