Iga Swiatek a jucat în prima ei sesiune de seară la Roland Garros pe Philippe Chatrier iar Andy Murray s-a declarat un mare fan al polonezei de 20 de ani.
”Îmi place foarte mult să o urmăresc pe Iga Swiatek”, a scris Murray. A fost un mesaj simplu care a atras atenția unui alt Andy, care a fost și el atent la victoria lui Swiatek cu 6-3, 6-4 în fața Martei Kostyuk în optimi.
Aceasta a fost a 11-a victorie consecutivă a lui Swiatek la Roland Garros și a extins astfel numărul de seturi consecutive câștigate la Paris până la 22.
Roland-Garros
Mărturia campioanei de junioare de la Roland Garros: "Mi-am văzut cei mai buni prieteni acum 2 ani"
18/06/2021 LA 13:29
”Sunt de acord. E grozavă”, a scris și Roddick după Murray.
”Mulțumesc Sir Andy! Ești cumva dispus la o sesiune de antrenamente? Am nevoie să-mi îmbunătățesc jocul pe iarbă!”, a răspuns rapid și Swiatek. Poloneza a câștigat Wimbledon la juniori în 2018, dar cu siguranță că ar avea de câștigat de la un antrenmant cu un dublu campion la seniori la Wimbledon precum Murray.

Iga Swiatek, de neoprit la Roland Garros

Iga Swiatek (9 WTA) a oferit o nouă demonstrație de forță la Roland Garros, câștigând în minimum de seturi contra Martei Kostyuk (81 WTA), una dintre surprizeșle plăcute ale acestei ediții.
Primul set a început sub semnul echilibrului, dar poloneza a fost mai bună în momentele cheie și a câștigat cu 6-3, chiar dacă ucraineanca s-a ridicat de multe ori la nivelul campioanei en-titre.
Debutul manșei secunde a fost tot la discreția lui Swiatek, care a condus cu 2-0, dar ucraineanca și-a dat seama că nu are nimic de pierdut și s-a relaxat, câștigând 3 game-uri la rând și trecând în față. Swiatek a replicat imediat și a reușit să egaleze la 3 și apoi să facă un nou break, care de această dată s-a dovedit a fi decisiv.
La 3-5, Kostyuk a reușit să salveze o minge de meci și să rămână în partidă, dar apoi poloneza a închis ostilitățile în favoarea sa, impunându-se cu 6-3, 6-4, la capătul a o oră și 33 de minute de joc.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland-Garros
Roland Garros 2021: Top 5 cele mai amuzante momente petrecute la Paris la ediția din acest an
15/06/2021 LA 09:39
Roland-Garros
Djokovic, "rege" la Roland Garros. TOP 5 lovituri ale unei finale de poveste
14/06/2021 LA 04:35