Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții. Turul de forță continuă pentru Rafa Nadal! Spaniolul e în semifinale după un meci încântător cu Schwartzman

Vlad Dumitrescu

Actualizat 09/06/2021 la 21:35 GMT+3

Rafael Nadal s-a calificat astăzi în semifinalele Roland Garros după ce l-a învins pe Diego Schwartzman în patru seturi 6-3, 4-6, 6-4, 6-0.

Rafael Nadal bei den French Open 2021

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal a trecut în cele din urmă fără probleme de argentinianul Diego Schartzman în sferturile de finală de la Roland Garros. Spaniolul venea la întâlnirea cu favoritul numărul 10 într-o formă de zile mari. Matadorul nu pierduse niciun set înainte de sferturi, marșând cu încredere spre un Grand Slam istoric.
După un prim set în care Nadal s-a impus fără să aibă emoții, părea că spaniolul va ajunge rapid la 38 de seturi consecutive câștigate pe zgura de la Paris, însă Schwartzman a avut alte planuri.
Cu un joc precis, care nu i-a lăsat loc de erori lui Nadal, Schwartzman a reușit, spre surprinderea tuturor să îl incomodeze pe Nadal. Atât de mult încât chiar i-a luat un set, ceea ce reprezintă o adevărată performanță atunci când joci cu Rafa la Paris.

Rafa Nadal, tenis sublim împotriva lui Schwartzman

Totuși, asta nu a făcut decât să îl motiveze și mai mult pe Nadal. Spaniolul și-a dat seama că ultimul lucru de care are nevoie înainte de o posibilă întâlnire blockbuster cu Novak Djokovic în semifinale este un meci maraton în sferturi. Așadar s-a mobilizat, a apăsat pedala de accelerație și și-a adjudecat în cele din urmă, cu un singur break, un al treilea set destul de echilibrat.
Ce a urmat însă a fost ”splendoare în zgură” marca Rafa Nadal. În ceea ce avea să fie ultimul set al meciului, Nadal s-a dezlănțuit și a prestat cel mai bun joc al său, fiind determinat să încheie partida cât mai repede. Primele patru game-uri au curs fără probleme iar Nadal a ajuns rapid la 4-0.
De aici încolo a fost doar o formalitate. Nadal s-a calificat în semifinale fără să piardă niciun game în ultimul set și se va uita acum la meciul dintre Novak Djokovic și Matteo Berettini pentru a-și afla viitorul adversar.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo