Rafael Nadal a trecut în cele din urmă fără probleme de argentinianul Diego Schartzman în sferturile de finală de la Roland Garros. Spaniolul venea la întâlnirea cu favoritul numărul 10 într-o formă de zile mari. Matadorul nu pierduse niciun set înainte de sferturi, marșând cu încredere spre un Grand Slam istoric.
După un prim set în care Nadal s-a impus fără să aibă emoții, părea că spaniolul va ajunge rapid la 38 de seturi consecutive câștigate pe zgura de la Paris, însă Schwartzman a avut alte planuri.
Roland-Garros
Mărturia campioanei de junioare de la Roland Garros: "Mi-am văzut cei mai buni prieteni acum 2 ani"
18/06/2021 LA 13:29
Cu un joc precis, care nu i-a lăsat loc de erori lui Nadal, Schwartzman a reușit, spre surprinderea tuturor să îl incomodeze pe Nadal. Atât de mult încât chiar i-a luat un set, ceea ce reprezintă o adevărată performanță atunci când joci cu Rafa la Paris.

Rafa Nadal, tenis sublim împotriva lui Schwartzman

Totuși, asta nu a făcut decât să îl motiveze și mai mult pe Nadal. Spaniolul și-a dat seama că ultimul lucru de care are nevoie înainte de o posibilă întâlnire blockbuster cu Novak Djokovic în semifinale este un meci maraton în sferturi. Așadar s-a mobilizat, a apăsat pedala de accelerație și și-a adjudecat în cele din urmă, cu un singur break, un al treilea set destul de echilibrat.
Ce a urmat însă a fost ”splendoare în zgură” marca Rafa Nadal. În ceea ce avea să fie ultimul set al meciului, Nadal s-a dezlănțuit și a prestat cel mai bun joc al său, fiind determinat să încheie partida cât mai repede. Primele patru game-uri au curs fără probleme iar Nadal a ajuns rapid la 4-0.
De aici încolo a fost doar o formalitate. Nadal s-a calificat în semifinale fără să piardă niciun game în ultimul set și se va uita acum la meciul dintre Novak Djokovic și Matteo Berettini pentru a-și afla viitorul adversar.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland-Garros
Roland Garros 2021: Top 5 cele mai amuzante momente petrecute la Paris la ediția din acest an
15/06/2021 LA 09:39
Roland-Garros
Djokovic, "rege" la Roland Garros. TOP 5 lovituri ale unei finale de poveste
14/06/2021 LA 04:35