Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#Favoriții. Roger Federer merge în turul al treilea după o victorie dificilă în fața lui Marin Cilic

Vlad Dumitrescu

Publicat 03/06/2021 la 19:46 GMT+3

Roger Federer s-a impus în fața lui Marin Cilic cu 6-2, 2-6, 7-6, 6-2 în turul al doilea de la Roland Garros.

Roger Federer | Tennis | French Open 2021 | ESP Player Feature

Credit imagine: Getty Images

Marin Cilic nu avea neapărat prea multe motive de optimism înaintea partidei cu Federer. Fostul număr trei mondial mai jucase de 11 ori cu elvețianul și fusese învins de nouă ori, inclusiv în finale la Wimbledon și Australian Open.
Croatul a început determinat meciul și a avut chiar minge de break la primul serviciu al lui Federer, însă elvețianul nu a cedat și a făcut chiar el break-ul cu prima ocazie în game-ul următor. Federer s-a distanțat rapid la 5-1 după cinci game-uri consecutive câștigate și dădea senzația că nu a luat niciodată vreo pauză de la tenis. În cele din urmă, elvețianul și-a adjudecat primul set cu 6-2.
Al doilea set a început cu un Cilic având din nou mari probleme pe propriul serviciu și am fi crezut că va fi vorba de o victorie clară a lui FedEx. Nici vorbă însă pentru că Cilic și-a păstrat serviciul și a făcut break cu prima ocazie. În final, croatul și-a impus jocul și a câștigat confortabil al doilea set cu 6-2.
Un tiebreak a fost cel care a decis al treilea set, unul extrem de echilibrat și care a fost câștigat în cele din urmă cu un as al lui Roger Federer. În ultimul act al partidei Federer a reușit break-ul și a făcut 3-1, în ciuda eforturilor remarcabile ale lui Cilic, cel care a revenit de la 0-30 pentru a egala. Totuși, fileul este de partea lui Roger iar în cele din urmă elvețianul a reușit break-ul după o dublă greșeală a lui Cilic.
Federer a controlat apoi meciul și a repetat scorul preferat al celorlalte seturi: 6-2. Așadar marele campion elvețian s-a calificat în turul al treilea, acolo unde va juca cu Dominik Koepfer, locul 69 în clasamentul ATP.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo