Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

#MECIURIMEMORABILE. Suarez Navarro, la ultima prezență la Roland Garros! A revenit pe teren după ce a învins cancerul

Andrei Bobeica

Publicat 02/06/2021 la 23:30 GMT+3

Carla Suarez Navarro a revenit pe terenul de tenis după cel mai greu meci din viața sa, lupta cu cancerul.

May 28, 2021: Carla Suarez Navarro of Spain during practice ahead of the 2021 Roland Garros Grand Slam Tournament - ZUMAa181 20210528_zaa_a181_039 Copyright: xRobxPrangex

Credit imagine: Getty Images

Fostul număr 6 WTA plănuia să se retragă în 2020, înainte ca totul să se închidă în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus. Dar când a reluat pregătirile, Carla a observat că ceva nu este în regulă.

Carla Suarez Navarro a învins lupta cu cancerul

"În iulie, am început din nou tenisul și când eram pe teren m-am simțit foarte rău. Aveam greață tot timpul când jucatm. Așa că m-am gândit, OK poate pentru că e atât de cald sau poate pentru că am fost acasă două-trei luni. Nu înțeleg de ce. În fiecare zi mergeam pe teren, în fiecare zi aveam acel sentiment.
Apoi, după o săptămână, am spus, OK, am o problemă, nu știu ce este, trebuie să merg la spital", a spus Suárez Navarro pentru WTA Insider
După cele 10 zile în spital, Carla Suarez Navarro a fost diagnosticată cu limfom Hodgkin, dar a început imediat un tratament pentru 6 luni, care a inclus chimioterapie și radioterapie.
Tratamentul a avut succes și jucătoarea din Spania a anunțat că va reveni pe teren, chiar la Roland Garros. Carla Suarez Navarro a vrut să-și încheie cariera așa cum a plănuit ea, nu forțată de boala, pe care de altfel, din fericire, a reușit să o învingă.
"Mă bucur de fiecare zi. Mă bucur de momentele pe teren. Și încerc să mă bucur de aceste ultime luni pe terenul de tenis alături de familia din tenis așa cum cred că am făcut în toți acești ani.", a declarat Suarez Navarro.

Carla Suarez Navarro, la ultima prezență la Roland Garros

La ultimul meci la Roland Garros, Carla Suarez Navarro a întâlnit-o în primul tur pe jucătoarea din Statele Unite, locul 59 WTA, Sloane Stephens.
Carla a câștigat primul set cu 6-3, după care a cedat greu, la tie-break în setul 2. În decisiv, Stephens a reușit să se impună cu 6-4 și merge în turul următor, unde va juca cu Karolina Pliskova.
Orice lovitura de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo