Fostul număr 6 WTA plănuia să se retragă în 2020, înainte ca totul să se închidă în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus. Dar când a reluat pregătirile, Carla a observat că ceva nu este în regulă.

Carla Suarez Navarro a învins lupta cu cancerul

"În iulie, am început din nou tenisul și când eram pe teren m-am simțit foarte rău. Aveam greață tot timpul când jucatm. Așa că m-am gândit, OK poate pentru că e atât de cald sau poate pentru că am fost acasă două-trei luni. Nu înțeleg de ce. În fiecare zi mergeam pe teren, în fiecare zi aveam acel sentiment.
Roland-Garros
New Kid on the Block: Alejandro Davidovich Fokina
17/04/2022 LA 07:41
Apoi, după o săptămână, am spus, OK, am o problemă, nu știu ce este, trebuie să merg la spital", a spus Suárez Navarro pentru WTA Insider
După cele 10 zile în spital, Carla Suarez Navarro a fost diagnosticată cu limfom Hodgkin, dar a început imediat un tratament pentru 6 luni, care a inclus chimioterapie și radioterapie.
Tratamentul a avut succes și jucătoarea din Spania a anunțat că va reveni pe teren, chiar la Roland Garros. Carla Suarez Navarro a vrut să-și încheie cariera așa cum a plănuit ea, nu forțată de boala, pe care de altfel, din fericire, a reușit să o învingă.
"Mă bucur de fiecare zi. Mă bucur de momentele pe teren. Și încerc să mă bucur de aceste ultime luni pe terenul de tenis alături de familia din tenis așa cum cred că am făcut în toți acești ani.", a declarat Suarez Navarro.

Carla Suarez Navarro, la ultima prezență la Roland Garros

La ultimul meci la Roland Garros, Carla Suarez Navarro a întâlnit-o în primul tur pe jucătoarea din Statele Unite, locul 59 WTA, Sloane Stephens.
Carla a câștigat primul set cu 6-3, după care a cedat greu, la tie-break în setul 2. În decisiv, Stephens a reușit să se impună cu 6-4 și merge în turul următor, unde va juca cu Karolina Pliskova.
Orice lovitura de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland-Garros
Mărturia campioanei de junioare de la Roland Garros: "Mi-am văzut cei mai buni prieteni acum 2 ani"
18/06/2021 LA 13:29
Roland-Garros
Roland Garros 2021: Top 5 cele mai amuzante momente petrecute la Paris la ediția din acest an
15/06/2021 LA 09:39