Agassi și Medvedev au petrecut primăvara anului 1999 schimbându-și zâmbete contemplative de fiecare dată când s-au întâlnit. Rusul juca cel mai bun tenis al carierei în timp ce americanul avea un merit important pentru acest lucru.
În aprilie, la Monte Carlo, Agassi a dat de Medvedev în timp ce își îneca amarului în alcool după o înfrângere dureroasă. Rusul de 24 de ani i-a spus lui Agassi că s-a săturat, că era prea bătrân, că nu mai poate să practice “sportul ăsta nenorocit”.
https://i.eurosport.com/2020/04/27/2811709.jpg
Roland-Garros
Top 5 puncte reușite de Rafael Nadal la Roland Garros 2021
02/06/2022 LA 09:38
Agassi s-a așezat lângă el și i-a spus: “Cum îți permiți să spui asta? Eu sunt aici, la 29 de ani, accidentat, divorțat și tu te plângi că ești expirat la 24? Viitorul tău e strălucit”. Drept urmare, Medvedev i-a cerut câteva sfaturi iar Agassi s-a conformat. Orice i-a spus, a mers. Medvedev a fost “on fire” pentru următoarea lună, după cum a spus chiar americanul.
Cu o zi înainte de marea finală de la Paris, Agassi a realizat că poate și-a făcut treaba prea bine. Urma să joace pentru prima oară în opt ani finala de la Roland Garros, un turneu pe care nu îl câștigase niciodată. Dar pentru a face asta, trebuia să treacă de Medvedev.
https://i.eurosport.com/2020/04/27/2811517.jpg
“Îmi știe jocul. Eu i-am transmis asta. Are și prenumele meu. Andrei. Andre versus Andrei”, și-a spus Agassi atunci.
Agassi avea dreptate să se simtă anxios. Andrei era “on fire”. Rusul a câștigat primul set al finalei cu 6-1 în doar 19 minute. Dar Agassi știa că asta era ultima lui șansă de a deveni primul tenismen de la Rod Laver care ar reuși un Grand Slam al carierei, ultima lui șansă de a uita cele două finale ale openului francez pe care le-a pierdut la începutul decadei, în ambele fiind mare favorit. Ultima șansă să îngroape demonii unei tinereți care nu a fost așa cum ar fi trebuit. Agassi știa că asta e ultima lui șansă la răzbunare. Și o irosea.
https://i.eurosport.com/2020/04/27/2811509.jpg
De data asta, însă, a venit un ajutor nesperat din ceruri. Literalmente. În timpul celui de-al treilea set, a început să plouă. Jucătorii s-au retras la vestiare acolo unde Gilbert a început probabil cea mai eficientă criză de nervi din istoria tenisului. După ce l-a informat pe Agassi de tot ce a făcut greșit, a încheiat totul prin a-i spune să iasă și să atace cu totul, pentru că nu mai avea nimic de pierdut. Această discuție a schimbat cu totul soarta meciului iar Andre Agassi a revenit pe teren pentru a câștiga, în cele din urmă, marea finală.
Așadar după ce Agassi pierduse primele două seturi într-o manieră clară, 1-6, 2-6, americanul s-a transformat complet după discursul lui Gilbert și a revenit spectaculos câștigând următoarele trei seturi 6-4, 6-3, 6-4. După ce Medvedev a greșit lovitura care i-a adus victoria, Agassi și-a pus capul în mâini și a plâns. Nu îi venea să creadă ce reușise.
Orice lovitură de pe Eurosport de la Roland Garros vă este oferită de Unibet.
Roland-Garros
New Kid on the Block: Alejandro Davidovich Fokina
17/04/2022 LA 07:41
Roland-Garros
Mărturia campioanei de junioare de la Roland Garros: "Mi-am văzut cei mai buni prieteni acum 2 ani"
18/06/2021 LA 13:29