Sorana venea la meciul cu Tamara Zidansek extrem de încrezătoare, fiind la un pas să-și egaleze performanța din 2009, atunci când a ajuns în sferturile de finală de la Roland Garros. Iar partea ei de tablou este una accesibilă astfel că o victorie astăzi era foarte importantă.
Meciul a început însă cu un break reușit neașteptat de Zidansek, dar nu a fost un motiv neapărat de îngrijorare pentru că Sorana a revenit imediat și a făcut rebreak-ul în game-ul următor. A urmat un set foarte echilibrat, în care totuși Sorana a fost jucătoarea care și-a făcut serviciul mai confortabil.
Roland-Garros
Mărturia campioanei de junioare de la Roland Garros: "Mi-am văzut cei mai buni prieteni acum 2 ani"
18/06/2021 LA 13:29
În cele din urmă, după ce Sorana a ratat minge de set, Zidansek s-a impus în tiebreak și a câștigat astfel primul set al partidei.
Al doilea set a adus un meci total diferit față de prima parte a partidei. Am avut parte de o Sorana lipsită de încredere, lipsită de idei și de soluții în timp ce adversara sa se afla la polul opus. Zidansek a jucat cu încredere, a riscat și a câștigat. S-a făcut rapid 4-0 pentru slovenă iar de aici încolo Zidansek a controlat cu autoritate partida, impunându-se în cele din urmă cu 7-6, 6-1.
Roland-Garros
Roland Garros 2021: Top 5 cele mai amuzante momente petrecute la Paris la ediția din acest an
15/06/2021 LA 09:39
Roland-Garros
Djokovic, "rege" la Roland Garros. TOP 5 lovituri ale unei finale de poveste
14/06/2021 LA 04:35